Kirjavarkaasta

TERVEHDYS!

Blogin nimestä huolimatta en varasta kirjoja. Intohimoni kirjallisuuteen on kuitenkin niin vakavaa laatua, että ilman Suomen kirjastojärjestelmää olisin ammattirikollinen.

Kirjavarkaan nimimerkin takana olen 20-vuotias, Helsinkiin opiskelupaikan perässä muuttanut yleisen kirjallisuustieteen toisen vuoden opiskelija. Lukeminen on rakkain ja pitkäaikaisin harrastukseni, jonka yhtenä huipentumana voin pitää Nuori Aleksis -kirjallisuuspalkinnosta päättävään loppuraatiin pääsemistä. Osaltaan raadin vaikutuksesta abivuoden aikana vahvistui ajatus siitä, että haluan olla kirjallisuuden kanssa tekemisissä myös opiskellessani ja myöhemmin ammatissa, mistä johtuen hain opiskelemaan kirjallisuutta yliopistossa.

Kirjoitan kirjavarkauksistani muistaakseni ne ja haastaakseni itseäni käsittelemään lukemaani. Kaipaan myös lukemisen sosiaalista puolta: keskustelua, lukuvinkkejä, mielipiteiden vaihtoa. Sen takia olen täällä – toiveenani on herättää ajatuksia päättämällä postaukseni kirjasta nousevaan kysymykseen, mutta sana on vapaa myös kysymyksen ulkopuolella. Blogiin päivitän kaikki rötökseni rikoksen laadusta ja vakavuudesta riippumatta. Suurin osa keikoistani on arvostelunpätkiä lukemistani kirjoista, jotka löytyvät kirjakätköstäni. Muiden kirjavarkauksien rinnalla syyllistyn erilaisiin haasteisiin ja book tageihin.

Lukijana yritän jatkuvasti laajentaa kenttääni. Sormenjälkiäni voi löytää niin proosahyllyiltä kuin runokirjojen sivuilta. Eniten mukaani tarttuu klassikoita, mutta kunnioitusta herättävien tiiliskivien ja muiden pölyttyneiden opusten lisäksi näpistän myös paljon tuliterää uutuuskirjallisuutta. Tässä muutamia kymmeniä vaikutuksen tehneitä kirjakätköni aarteita.

 


kaipaatko lisää sormenjälkiä?

 twitter  instagram  facebook  goodreads  bloglovin

Varkaan ei ole hyvä jättää merkkejä itsestään, mutta sormenjälkiäni on näkyvillä myös muualla sosiaalisen median syövereissä.  Goodreadsissa kuljen nimellä Kirjavaras, Instagramissa ja Twitterissä visertely onnistuu minulle @kirjavarkaan. Jos tykkäät seurata blogeja kätevästi Bloglovin’:n, kautta tai pysyt ajan hermolla mieluiten Facebookin kautta, Kirjavarkaan tunnustuksia löytyy kummastakin.

Kysymyksillä saa heitellä alhaalla kommenttilaatikossa tai sähköpostin kautta kirjavarkaantunnustuksia@gmail.com.

Uusia tihutöitä alati suunnitellen,

Kirjavarkaan tunnustuksia -kirjablogi

2 kommenttia artikkeliin ”Kirjavarkaasta

  1. Omppu/Readerwhydidimarryhim sanoo:

    Mainio idea tässä blogissasi. Suorastaan näen silmissäni, miten Kirjavaras tekee tihutöitään. Onpahan siellä myös pari poliisia hänen perässään, mutta onneksi he ovat lukumiehiä ja ummistavat silmänsä, kun teos sujahtaa Kirjavarkaan taskuun.

    Hieno blogi myös visuaalisesti. Tavataan hyllyjen välissä. 🙂

    Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s