Kesäkuun tunnustukset

ananda devi näistä raunioista

Suurin osa kesäkuusta kului töissä tai vapaapäivistä muussa kuin kirjaseurassa nauttien, enkä nyt jälkeenpäin miettiessä ole ihan varma, mihin kokonainen kuukausi hujahti, mutta tässä sitä ollaan jo heinäkuun puolella. En tämän kuukauden luettuja miettiessäni ajatellut, että mennyt kuukausi on lukemisten suhteen ollut mitenkään kummoinen, mutta olen silti aika yllättynyt siitä, kuinka olematon kahden kirjan lukusaldoni on. Eipä taida tämä tahti tietää kovin hyvää kunnianhimoisille kesälukusuunnitelmilleni

LUETUT

Maryan Abdulkarim & Eveliina Talvitie – Noin 10 myyttiä feminismistä (tunnustus)

Ananda Devi – Näistä raunioista (tunnustus)

Ayobami Adebayo – Älä mene pois (lisätty jälkeenpäin, oli unohtunut listauksesta)

Sen verran voin sanoa kuitenkin, että kesäkuun luetuissa laatu korvasi määrän, sillä kumpikin lukemistani oli selkeä neljän tähden kirja. Noin 10 myyttiä feminismistä oli asiapitoinen mutta viihdyttävä dialogimuotoinen katsaus feminismiin liittyviin harhaluuloihin sekä yritys purkaa niitä. Kokopitkä tunnustus siitä odottaa vielä loppuun kirjoittamista luonnoksissa. Ananda Devin Näistä raunioista -pienoisromaanista sain sentään kirjoitettua ensimmäisen kokopitkän tunnustuksen pitkään aikaan. Kertomus neljästä Mauritiuksen turistisaaren tulevaisuudettomalla varjopuolella asuvasta nuoresta oli intensiivisin lukukokemukseni vähään aikaan.

Heinäkuussa ajattelin käydä kesälukulistani kimppuun ja nauttia vapaudesta valita luettavaa oman mielen mukaan. Olen jotenkin kummallisesti onnistunut tekemään selvää kirjastolainapinostani, joten jospa viimein pääsisin myös hyllynlämmittäjälistaa lyhentämään.

Mitä sinä olet lukenut kesällä?

2 kommenttia artikkeliin ”Kesäkuun tunnustukset

 1. Saila sanoo:

  Lämpimät kesäsäät ja työt onnistuvat välillä verottamaan lukuaikaa melkoisesti, mutta siitä huolimatta onnistuin kesäkuussa selättämään Rytisalon Lempin (ah, ihana), J. K. Rowlingin Paikka vapaana’n (nojoo) ja Muriel Barberyn Siilin eleganssin (pää prosessoi vielä lopullista mielipidettä).

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Lämpimät säät tuntuivat kyllä houkuttelevan kaikkeen muuhun kuin lukemiseen vaikka yksi lempitapojani viettää kauniita kesäpäiviä on ulkona kirjan kanssa..:D J.K. Rowlingin Paikka vapaana on ollut omalla lukulistallanikin, mutta enpä ole siihen vielä tarttunut.

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s