Hyllynlämmittäjä 2018

hyllynlämmittäjä

Niin tänä kuin viime vuonna feedini Twitterissä, Instagramissa ja Bloglovin’issä täyttivät kuvat muiden lukuhirmujen Hyllynlämmittäjä-kirjapinoista. Siinä missä viime vuonna seurasin haastetta sivusta, tiesin jo silloin osallistuvani haasteeseen tänä vuonna ja tässä ne viimein ovat, valintani hyllynlämmittäjiksi! Hyllynlämmittäjä-haaste on siis Sivumennen-podcastin (johon olen näin sivuhuomautuksena jäänyt koukkuun viime viikolla ja kuunnellut jo melkein kaikki jaksot) käynnistämä lukuhaaste, jonka tarkoituksena on lukea 12 lukematonta kirjaa hyllystään vuoden aikana, siis yksi kirja kuukautta kohti.

Suunnittelin alustavaa Hyllynlämmittäjä-pinoani jo vuoden lukusuunnitelmissani, mutta vasta nyt sain joululomalla reissaamisen jäljiltä kaikki lukemattomat kirjani samaan osoitteeseeni ja pääsin paneutumaan kirjojen valitsemiseen kunnolla. Nopealla katsauksella laskin hyllystäni 27 lukematonta, mikä on minulle aika paljon, mutta varsin vähän monen muun lukemattomiin verrattuna. Niiden joukosta sain helposti kasaan viidentoista kiinnostavimman listan, mutta siitä eteenpäin jouduin tekemään kompromisseja. Listani on siis hieman muuttunut ja korjailen sen tuonne tbr:ään pikimmiten, mutta sitä ennen lyhyt kurkkaus lopullisiin valintoihini.

ENSIMMÄISET VARMAT VALINNAT

eli kirjat jotka ehdin jo esittelemään Instagraminkin puolella Hyllynlämmittäjään valittuina

hyllynlämmittäjä 2018

Christoph Ransmayr – Matka lopun maailmaan

Matka lopun maailmaan alkaa tulipalosta, joka tuhoaa runoilija Ovidiuksen työhuoneen muinaisessa Roomassa. – – Christoph Ransmayr yhdistää autenttiset historialliset tapahtumat nykyaikaan ja tulevaisuuden näkymiin rohkeasti ja persoonallisesti.”

Jeffrey Eugenides – Middlesex

”Pulitzer-palkittu, virtuoosimainen tarina nuoresta hermafrodiitista ja erään geenin mutkikkaasta matkasta läpi sukupolvien.”

Arto Paasilinna – Jäniksen vuosi

”Miehen ja jäniksen uskomaton pakoseikkailu ruuhka-Suomen ansoista ulos luontoon, vapauteen ja urotöihin.”

MUSTAT HEVOSET

eli aivan yllättäen ja ennakoimatta mukaan lähteneet

hyllynlämmittäjä 2018

Thomas Mann – Buddenbrookit

Buddenbrookit on kronikkamaisen lavea kuvaus vanhan hansakaupungin Lyypekin kauppaylimysperheestä ja sen asteittaisesta rappeutumisesta nuorempien sukupolvien hylättyä porvarilliset ihanteet ja ryhdyttyä harrastamaan taiteita.”

Edith Wharton – The House of Mirth

”In telling the story of Lily Bart, who must marry to survive, Wharton recasts the age-old themes of family, marriage, and money in ways that transform the traditional novel of manners into arrestingly modern tale of one woman’s struggle to succeed.”

James Joyce – Taiteilijan omakuva nuoruuden vuosilta

”Omakuvansa Joyce maalaa asteittaisesti etenevien kuvien sarjana, joiden moninaisuudessa heijastuu ihmisen syvyys ja tyhjentymättömyys.”

HELPOT VALINNAT

eli ne jotka minun piti lukea viime vuonna mutta jäivät syystä tai toisesta lukematta

hyllynlämmittäjä 2018

Pasi Pekkola – Lohikäärmeen värit

”Väkevä tarina rakkaudesta vie maahan, jossa pärjää vain raa’alla selviytymisvaistolla.”

Umberto Eco – Ruusun nimi

”Aina kun aamu valkenee, löytyy munkin ruumis. William Baskerville, paavin entinen inkvisiittori, heittäytyy täydellä innolla selvittämään murhien sarjaa.”

Haruki Murakami – Maailmanloppu ja ihmemaa

Maailmanloppu ja ihmemaa on Murakamia fantastisimmillaan. Se on yksi hänen ennen suomentamattomista pääteoksistaan, jossa tarina kiitää ja mielikuvitus laukkaa valloillaan kuin romaanin yksisarviset.”

PISIMPÄÄN PAIKASTAAN NEUVOTELLEET

eli vaikeat viimeiset valinnat jotka olivat lähellä karsiutua

hyllynlämmittäjä

Salman Rushdie – Saatanalliset säkeet

”Nykyaika ja menneisyys avartuvat silmiemme eteen vuosituhannet kattavassa kertomuksessa, jossa siirtolaisuuden ongelmat ja uskontojen synnyt sekoittuvat unten maailmaan ja ihmselämän ikuiseen problematiikkaan, rakkauteen ja kuolemaan.”

Irene Nemirovsky – Sunnuntai

”Irene Nemirovskyn novellit ovat tunnelmallisia kuvia itselleen tuntemattomista ihmisistä, tapahtumsta jotka luiskahtavat raiteiltaan, yksilöistä jotka ovat kuilun partaalla.”

Gabriel Garcia Marquez – Love in the Time of Cholera

”A powerful, poetic and comic long-distance love story set on the Caribbean coast.”

Vuoden lopussa sitten nähdään, kuinka monta näistä saan luettua, ja mikä on oman hyllyni lukemattomien tilanne silloin. Toivottavasti mahdollisimman moni näistä myös oikeasti päätyy luettavakseni, eikä jää pelkästään lämmittämään hyllyä!

Minkä oman hyllysi lukemattoman kirjan haluaisit lukea eniten?

4 kommenttia artikkeliin ”Hyllynlämmittäjä 2018

 1. Laura sanoo:

  Murakamin & Eugenidesin teoksia näistä olen itse lukenut, kummastakin pidin hurjasti! Ihania lukuhetkiä sinulla siis edessä! ❤

  Omista kirjoista tällä hetkellä innostaisi eniten Sarah Perryn The Essex Serpent sekä Eka Kurniawanin Kauneus on kirous, mutta toisaalta ne ovat kohta "kiinnostaneet eniten" jo puoli vuotta, joten saattaa olla, että jokainen maininta siirtää niitä vain kauemmas hamaan tulevaisuuteen.. 😀

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Jee hyvä! 🙂

   Sarah Perryn kirjasta muistan nähneeni arvioita, mutta se on minulle aika uusi tuttavuus, mutta Kauneus on kirous on minulla varauksessa kirjastossa. Ja haha, tuo on niin tuttua! Kummasti menee toiset kirjat ja muu kuin lukeminen ”kiinnostavimpien” kirjojen ohi 😀

   Tykkää

 2. Laura / Bibobook sanoo:

  Tässä haasteessa on aivan mahtavaa se, kuinka erilaisia listoja ihmiset kkoavat. Näistä teoksista en ole tainnut lukea yhtään, mutta erittäin monipuolisen kattauksen olet saanut kasattua.

  Olen vähän huolissani oman haasteeni kanssa, koska toivoin, että ehtisin tosiaan lukea yhden kirjan kuussa, jottei loppuvuodesta tule turha kiire. Nyt näyttää siltä, että tammikuu kuluu sellaisten kirjojen parissa, joiden laina-aikaa kirjastoon ei voi jatkaa. Oma tusinani jatkaa siis edelleen pelkkää hyllyn lämmittämistä

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Niimpä! On aina hyvä olla laajasti valinnanvaraa 🙂

   Kirjaston kirjat ovat kyllä kauheita aikasyöppöjä oman hyllyn asukkaisiin verrattuna. Pitäisi vain yrittää pitää niiden määrä kohtuullisena, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. 😀 Näinköhän jää minultakin tammikuun kirja välistä, mutta onhan tässä näitä kuukausia jäljellä.

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s