Superlukumaraton (päivittyvä postaus)

superlukumaraton

MAANANTAI – MARATON ALKAA

8.10 Viiden tunnin aikaeron takia taidan olla yksi ensimmäisistä, ellen peräti ensimmäinen, maratonin aloittajista. Nipistin lukemiselle pari minuuttia ennen aamupalaa ja aloitin ennakoidusti Tove Janssonin Muumipapalla ja merellä.

12.30 Ensimmäinen kirja luettu! Eilen vielä kun kuvittelin, että sadan kirjan vuositavoitteeseen yltäminen on paljon kauempana, luin Janssonin Kesäkirjaa hirveällä kiireellä, enkä tykännyt lukea ollenkaan. Nyt kun voin lukea rauhallisemmalla mielellä, samat teemat merellä olosta, saaristolaiselämästä ja perhekuvauksesta nappasivat huomattavasti paremmin. En tiedä yhtään, minkä kirjan ottaisin luettavaksi seuraavaksi, mutta eiköhän se selviä pian. Sivuja luettu 171

22.55 Päivä tuli vietettyä suurimmaksi osaksi muualla kuin nenä kiinni kirjassa, mutta illalla ehdin syrjiä maratonkirjojani ja napata luettavakseni siskoni joululahjakirjan, Mari Mannisen Yhden lapsen kansan. Sivuja luettu 294

TIISTAI

11.50 Luin Yhden lapsen kansan loppuun näin aamupäivällä ja maratonin saldo on nyt kaksi luettua kirjaa. Yhden lapsen kansa on samalla sadas tänä vuonna lukemani kirja, joten *rumpujen pärinää* Goodreads Reading Challengen tavoite on saavutettu! Jee! Samoin tälle maratonille asettamani tavoite on nyt suoritettu, mutta eiköhän tämä ole ollut tähän asti vain lämmittelyä ja kunnon lukeminen alkaa vasta nyt. Sivuja luettu 392

23.13 Lähes 12 tuntia myöhemmin sivumäärä ei ole karttunut kovinkaan paljoa, koska nukahdin puolentoista tunnin päiväunille, kun minulla olisi ollut aikaa lukea. Noh, ei se mitään. Ennen nukkumaanmenoa lueskelin sentään vähän, kirjaksi valikoitui Linnan Täällä Pohjantähden alla. Lyhyiden kirjojen jälkeen teki mieli jotain oikein pitkää, johon voi uppoutua koko viikoksi, ja sitä TPA-trilogia oletettavasti yli tuhannella sivullaan tarjoilee. Sivuja luettu 470

KESKIVIIKKO

14.40 Päivän ensimmäiset sata sivua takana ja Täällä Pohjantähden alla edistyy mukavasti. Taitaapi olla aika pitää ruokatauko. Sivuja luettu 570

23.08 Näin sateisena päivänä olisi luullut, että lukeminen edistyisi hurjasti, mutta niimpä ei käynytkään vaan merkittävän osan ajasta hotkaisi matkakuvien läpikäyminen (niitä onkin tullut räpsittyä urakalla) ja ajanvietto matkaseuralaisten kanssa. Täällä Pohjantähden alla etenee hitaasti mutta varmasti. Sivuja luettu 592

TORSTAI

18.22 Luulin saavani luettua maratonilla paljon enemmän, mutta aika vaatimattomia ovat sivumääräni olleet. Ainakin se on merkki siitä, että on nautittu ulkoilmasta ja yhteisistä hetkistä perheen kanssa. Sivuja luettu 654

22.09 Tämän päivän lukusaldo jäi kyllä harmittavan vähäiseksi, koska löysin itseni katsomasta hauskoja eläinvideoita pikkusiskoni kanssa, kun minulla olisi ollut aikaa lukea. Oh well. Ehkä huomenna on parempi lukupäivä. Tai sitten sateet taukoavat lopulta huomenna ja päästään taas nauttimaan 30 asteen keleistä, jolloin lukeminen jää kaiken muun jalkoihin. Sittenpähän nähdään. Sivuja luettu 677

PERJANTAI

22.09 Tänään teimme ex tempore -päätöksellä päiväreissun naapurikaupunki Cha Amiin, enkä ole oikein ehtinyt kirjan kansia avata. Nyt väsyttää jo sen verran, että tuskinpa jaksan niitä enää avatakaan, mutta vielä on kaksi päivää maratonia jäljellä. Huomiseen siis! Sivuja luettu 685

LAUANTAI

12.08 Tämä päivä on lukupuolella lähtenyt käyntiin paljon paremmin kuin pari edellistä päivää ja saldoni on niin sata luettua sivua kuin kolmas maratonin aikana luettu kirja. Nyt jatkuu Täällä Pohjantähden alla 2! Sivuja luettu 788

23.27 Yksi maratonia jarruttavista tekijöistä on ollut myös se, että olen käyttänyt paljon aikaa myös bloggaamiseen (joka paikallisen wifin kanssa painimisen kanssa on välillä ollut kaukana mukavasta). Alkuviikosta bloggasin Angie Thomasin loistavasta romaanista Viha jonka kylvät ja tänään olen kirjoittanut joulukuun tunnustuksia huomiselle sekä laskenut tilastoja vuoden 2017 yhteenvetoon. Nyt riittäisi niin paljon inspiraatiota blogihommiin! Sivuja luettu 804

SUNNUNTAI – VIIMEINEN MARATONPÄIVÄ

23.59 Oikeasti täällä ollaan jo puoli tuntia vuoden 2018 (tai paikalliseen malliin 2561) puolella, mutta ehdin nyt vasta päivittämään viimeisen maratonpäivän kuulumisia. Kiskaisin aamulla reilu sata sivua yhdeltä istumalta ja sen jälkeen en ole kirjaan ehtinyt koskea. Loppusaldoksi jää siis 908 sivua, mikä on varsin hyvin siihen nähden, miten paljon muuta tämä viikko on sisältänyt. Ensi kerralla uudestaan!

superlukumaraton2

Sivuja luettu 908

Tove Jansson – Muumipappa ja meri (melkein kokonaan)

Mari Manninen – Yhden lapsen kansa

Väinö Linna – Täällä Pohjantähden alla 1

Väinö Linna – Täällä Pohjantähden alla 2 (osittain)

Osallistuitko superlukumaratonille?

 

4 kommenttia artikkeliin ”Superlukumaraton (päivittyvä postaus)

  1. Hanna sanoo:

    Onnea sadan kirjan tavoitteen saavuttamisesta! Minulla on Goodreadsissa tavoitteena 60 kirjaa tälle vuodelle, ja 58 on luettuna, eli se tulee varmaankin täyttymään. Yhden lapsen kansa on muuten minulla edelleen lukematta, vaikka kiinnostaisi. Mukavaa maratonia!

    Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s