Valmistautuminen superlukumaratoniin

superlukumaraton

Hogwarts Library -blogin Lotta ja Carry On Reading -blogin Henna ovat pitkin syksyä järjestäneet lukumaratoneja, jotka huipentuvat jouluiseen viikon kestävään superlukumaratoniin. Huomenna alkaa ja sunnuntaina päättyy vuoden viimeinen lukumaraton, jolle ehtii vielä hyvin osallistua saadakseen lisäpontta tämän vuoden lukutavoitteen saavuttamiseen, jos maaliinpääsystä uupuu vielä teos jos toinenkin. Viimeiselle lukumaratonille on myös keksitty haasteita, joita voi halutessaan suorittaa. Niistä lisää ja ohjeet maratoonaamiseen täältä.

Yhdellekään syksyn maratoneista en ehtinyt osallistua yrittämisestä ja aikatauluttamisesta huolimatta, mutta nyt minulla on kokonainen viikko aikaa maratoonata, ihanaa! Maratoonaan tällä kertaa hyvin poikkeuksellisissa maisemissa, nimittäin Thaimaan auringon alla, jonne lennähdin perheeni kanssa viettämään joulua. Joulukuusen valojen välkkeen sijaan lueskelen siis palmupuun varjossa, tonttulakin sijaan aurinkolaseilla varustautuneena.

Lähden maratoonaamaan hyvin rennolla mielellä. Mitään sivumäärätavoitteita minulla ei ole, enkä osaa yhtään arvioida kuinka paljon tulen lukemaan, sillä minulla ei ole mitään tilastoja viikkokohtaisesta lukemista. Odotan mielenkiinnolla, kuinka paljon ehdin lomaviikolla lukea muun oheisaktiviteetin lisäksi. Ainoa tavoitteeni on, että saan sadan kirjan lukusaldon täyteen tältä vuodelta, eikä siihen vaadita enää kuin kaksi kirjaa (wuhuu, olen aikataulussa ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen!).

Kirjavaihtoehtoni ovat näissä olosuhteissa varsin rajatut, mutta vannoutuneena lukutoukkana raahasin mukaani varsin kattavan matkakirjaston, josta löytyvät lukemattomina vielä nämä teokset:

Tove Jansson – Muumipappa ja meri

Gabriel Garcia Marquez – Love in the Time of Cholera

Umberto Eco – Ruusun nimi

Haruki Murakami – Maailmanloppu ja ihmemaa

Väinö Linna – Täällä Pohjantähden alla

Muumipappaa ja merta aloitin jo pikkuisen tänään, mutta seuraavasta kirjasta en osaa vielä sanoa. Luulin olevani pakotettu lukemaan jotain mahdollisimman lyhyttä lukutavoitteen saavuttaakseni, mutta onneksi minulla ei ihan niin kiire vielä olekaan. Lukuvalintojani sekä maratonini edistymistä voi seurata täällä blogissa päivittyvässä maratonpostauksessa sekä Twitterissä @kirjavarkaan joissa päivittelen sen verran kuin internettiä riittää. Yleisemminkin maratonin seuraamista somessa auttaa #superlukumaraton.

Aiempia lukumaratoneja:

Elokuun lukumaraton

Ystävänpäivän lukumaraton

Kesälukumaraton 2016

4 kommenttia artikkeliin ”Valmistautuminen superlukumaratoniin

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s