Kirjallinen loppuvuosi Tag

kirjatag kirjablogi

Tällä viikolla minulle valkeni, että tätä vuotta on enää alle puolitoista kuukautta jäljellä. Alle puolitoista kuukautta! Nyt on siis enää reilu kuukausi aikaa taputella vuodenvaihteessa loppuvat lukuhaasteet, kiriä lukutavoite kiinni ja miettiä, mitä kirjoja tämän vuoden tbr-listalta oikein löytyi. Pienoinen kylmä hiki nousi pintaan, kun käväisin Goodreadsin puolella ja huomasin sen edelleen näyttävän, että kirjoja on tänä vuonna luettu kyllä kokonaiset 82 kappaletta, mutta laahaan edelleen kuudesta seitsemään kirjaa lukutavoitettani jäljessä. Ja tämä kirjakaupalla jälkeen jäänti pitäisi nyt siis kiriä reilun kuukauden aikana, jotta saan tavoittelemani sata kirjaa luettua. Huhhuh.

Blogeissa (ainakin Unelmien aika, Oksan hyllyltä, Mitä luimme kerran) on kiertänyt juuri tähän tuskaani niin hyvin sopiva kirjatag, että vaikka rästibloggausten pino on Goodreadsin kirjalaskurin lisäksi toinen asia, jota ei oikein kärsiä katsoa, ajattelinpa yrittää tyynnytellä itseäni miettimällä konkreettisesti, mitä haluan tämän lukuvuoden vielä sisältävän. Tämäkin kirjatag on muuten kotoisin BookTuben puolelta ja alkuperäinen versio löytyy Ariel Bissettin kanavalta.

 1. Onko sinulla kesken kirjoja, jotka haluaisit lukea loppuun?

Tällä hetkellä minulla on aktiivisesti kesken Edith Södergranin runokokoelma Runoja (WSOY:n 12 klassikkoa -painos ❤ ) ja Satu Grünthalin ja Kirsti Mäkisen toimittama Säkeilyvaara. Runouden käyttöopas, jotka uskon saavani loppuun. Kurssilukemisen jalkoihin on jäänyt Pasi Pekkolan Lohikäärmeen värit, mutta toivon saavani myös sen loppuun ennen vuoden vaihtumista. Ja onhan sitten myös pari tietokirjaa, jotka ovat viime kuukaudet olleet aika vähäisellä lukemisella, mutta niiden kanssa en aio hätäillä.

 1. Onko sinulla syksyisiä kirjoja luettavaksi loppuvuodelle?

Taitaa olla jo niin myöhäistä, että pitäisi alkaa miettiä talvista lukemista… En oikeastaan tule lokeroineeksi lukemistani vuodenaikojen mukaan, mutta mikäli joku kaipaa syksyistä luettavaa, Potterit on ainoa oikea vaihtoehto.

 1. Odotatko vielä jotain loppuvuonna julkaistavaa kirjaa?

Öh, olen ollut kesästä asti niin pihalla julkaistavista kirjoista, että vaikka vielä tänä vuonna julkaistaisiin jotain, en tietäisi siitä. En tullut tänä syksynä edes tehneeksi listaa kiinnostavimmista uutuuksista, tai selailleeksi kustantajien katalogeja. Korjaan sen vääryyden paneutumalla kevään uutuuksiin heti kun ehdin!

 1. Mitkä kolme kirjaa haluaisit lukea tämän vuoden puolella?

1900-luvun alun kirjallisuuden kurssi sitoo valintojani joulukuun puoliväliin asti, mutta menin juuri Instagramiin listailemaan kirjoja, jotka haluaisin lukea niiden sijasta lisäksi. Valitaan niistä nyt Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla, Irène Némirovskyn Ranskalainen sarja ja Margaret Atwoodin Orjattaresi.

 1. Onko jollain kirjalla mahdollisuus yllättää ja nousta suosikiksesi?

Minulla on sen verran kovia nimiä vielä lukulistalla, että en ollenkaan hämmästyisi, jos joku niistä nousisi vuoden parhaimmistoon. Juuri nyt odotan erityisen paljon Némirovskyn Ranskalaiselta sarjalta ja pidän sormet ristissä, etteivät suuret odotukset latista itse lukukokemusta.

 1. Onko sinulla jo lukusuunnitelmia vuodelle 2018?

Ei ole, mikä on aika yllättävää, sillä rakastan listoja ja lukemisen suunnittelua. Viime vuonna minulla oli jo tähän aikaan selvä näkemys siitä, mitä haluan lukea. Ehkä panostan ensi vuonna oman hyllyni lukemattomiin, sillä niitä on kertynyt tänä vuonna ennätysmäärä. Klassikkojen lumoissa -blogissa oli myös mielenkiintoinen tietokirjahaaste, johon mietin osallistuvani.

kirjatag kirjablogi tbr

Ehkä näillä mietinnöillä lukutavoitteeni tulevaisuus alkaa taas näyttää valoisammalta. Onhan tässä vielä joululomakin aikaa, ja ajattelin viettää sen visusti nenä kiinni kirjassa. Uhoan nimittäin jo tässä vaiheessa, etten aio ottaa lomalle yhden yhtä koulutehtävää vaan hoidan kaikki kurssit kunnialla päätökseen ennen joulukuun puoliväliä.

Onko sinulla vielä lukusuunnitelmia tälle vuodelle?

2 kommenttia artikkeliin ”Kirjallinen loppuvuosi Tag

 1. Katri / Bookishteaparty sanoo:

  Ai ai, alun perin tän tägin on luonut Ariel Bissett ;D Mulla on aina suunnitelmia, oli aika mikä tahansa haha. Just näpyttelin itekin tän blogiin, tulee julkaistavaksi myöhemmin! Orjattaresi munkin pitäis kyllä ehdottomasti lukea….

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Voi ei, olin jäljittävinäni tagia mahdollisimman pitkälle, mutta olin ilmeisesti huolimaton… Pitääkin korjata heti! Tuun sitten lukemaan suunnitelmistasi kun ehdit julkaista tagin 🙂 Olen nyt kuunnellut Orjattaresin melkein loppuun asti äänikirjana (!) ja se on loistava. Uskon että tykkäisit siitä!

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s