Lokakuun tunnustukset

lokakuun tunnustukset

TÄSSÄ KUUSSA

Lokakuussa intoilin syksyn mittaan järjestettävistä tapahtumista ja huomasin kuinka paljon saa luettua, kun ei juokse joka ilta opiskelijariennoissa. Opin katsomaan omaa äidinkieltäni aivan uudesta näkökulmasta ja vaikka se onkin kiehtovaa, olin samalla menettää uskoni sen suhteen, että tulen ikinä hallitsemaan äännevaihtelua tai verbintaivutusta. Olin järjestämällä järjestänyt aikaa osallistua lukumaratoniin, mutta jouduin viime hetkellä luopumaan siitä esseen kirjoittamisen takia. Ärsytti, mutta oli ihanaa huomata, kuinka levollista ja palkitsevaa on kirjoittaa essee tietäen, että on varannut sille koko päivän, eikä tarvitse kiirehtiä. On vapauttavaa kirjoittaa, kun paniikinsekainen kiire ei tuki ajatuksia ja oivalluksia, eikä sanamäärän kartuttaminen hiosta vaan voi rauhassa mietiskellä, spekuloida ja uppotua aiheeseen, josta kirjoittaa. Palautuspäiväsumassa oli pakko päättää, että on ihan ok vaatia itseltään vähän vähemmän.

Lokakuussa rakastin bujoilua, kirjoitin laittoman pitkiä to do -listoja ja pääsin aina välillä listan loppuun asti. Nukuin liian vähän, stressasin liian paljon ja luin Pottereita silloin, kun pystyin pitämään tauon tosielämän velvotteilta. Pyöritin pahvilaatikkokaaosta remontin keskellä, ja asuin kirjastossa kaaokselta paossa. Näin kavereita, joita en ole nähnyt liian pitkään aikaan. Ostin kirjoja ja kirjamessuilin. Luin ja pohdin lukemaani kuuden kirjan ja 3 997 sivun edestä.

LUETTUA

J. K. Rowling – Harry Potter ja liekehtivä pikari

J. K. Rowling – Harry Potter ja Feeniksin kilta

J. K. Rowling – Harry Potter ja puoliverinen prinssi

J. K. Rowling – Harry Potter ja kuoleman varjelukset

Ahmin Potterit kuukauden sisään, eikä yksikään velhomaailmassa vietetty hetki tunnu hukkaan heitetyltä. Edellisestä lukukerrasta on kulunut aikaa jonkin verran, mutta nyt muistan taas kirkkaasti, kuinka suuri sarjan viehätys on. Palaan Potterien tunnelmiin varmaan vielä jollakin kollektiivisella tunnustuksella sarjaryöväyksestä.

Dan Brown – Alku (tunnustus tulossa)

Uunituore Alku oli pitkästä aikaa niitä romaaneja, jotka oli pakko näpistää heti ilmestyttyään (tai oikeastaan ennakkotilata jo ennen ilmestymistä). Alku tarjosi Dan Brownille tunnusomaiseen tapaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita, taidetta, arvoituksia ja uskonnon sekä tieteen kysymyksiä. Kävin myös kuuntelemassa Brownia, kun hän oli käymässä Suomessa Helsingin Kirjamessuilla.

Ray Bradbury – Fahrenheit 451 (tunnustus)

Fahrenheit 451 vankistaa asemiaan lempiklassikoideni joukossa. Olen lukenut sen kerran aikaisemmin ja syvästi vaikuttunut, ja toisella lukukerralla oli mielenkiintoista huomata, millaisiin asioihin kiinnitin tällä kertaa huomiota ja miten tulkintani teoksesta tarkentui ja muuttui. Lukekaalukekaalukekaa!

ENSI KUUSSA

Marraskuussa on onneksi vain yksi tentti (tosin harvinaisen viheliäinen sellainen), eikä yhtään esseetä kirjoitettavana. Suomalaista klassikkokirjallisuutta 1900-luvun alusta onkin sitten luettavana kymmenkunta teosta, joten ei ole vaikea arvata, millaisissa tunnelmissa kuukauteni vierähtää. Jospa saisin marraskuussa myös muutaman rehellisen kirjapostauksen ulos, rästibloggauspino on nimittäin paisunut aika merkittäviin mittoihin.

Mitä sinä luit lokakuussa?

6 kommenttia artikkeliin ”Lokakuun tunnustukset

 1. Laura / Bibobook sanoo:

  Pottereiden lukemisesta on minullakin todella pitkä aika. Sain töistä kuvitettuna Azkabanin vangin, joten siihen täytyisi nyt ihan senkin vuoksi tarttua. Graduilun ja töiden keskellä olisi ihanaa karata Tylypahkaan vaikka kokonaiseksi viikonlopuksi. Pitäisiköhän sitä järjestää itselleen vaikka Potter-maratoni?

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Aah, Pottereiden kuvitetut versiot! Olen selaillut niitä kirjakaupoissa ja katsellut niitä haaveksien toisten kirjahyllyissä. Pakko saada ne jossain vaiheessa omaksi, mutta budjetti ei ole vielä venynyt. Kannatan ehdottomasti Potter-maratonia, paras tapa karata arjelta vähäksi aikaa!

   Tykkää

 2. Hande sanoo:

  Skarppasin syyskuun nollasaldoon nähden ja luin neljä kirjaa: Kingin SEN molemmat osat, Antti Tuurin Ikitien sekä Toinen tuntematon-novellikokoelman. Viimeiseksi mainittu nousi suosikikseni, vaikka myös King onnistui yllättämään positiivisesti – en ole koskaan aiemmin lukenut modernia kauhua. Tuurin kirjan aihe oli mielenkiintoinen, mutta tapahtumat sekä hahmot jäivät melko etäisiksi.

  Tsemppiä tenttiin valmistautumiseen! Minullakin on marraskuun puolella yksi tentti edessäni.

  Tykkää

 3. Laura sanoo:

  Oih, mulla ois ihan hurjan suuri halu lukea taas pitkästä aikaa Pottereita! Ja samalla taas en muka malta, kun on niin paljon kaikkea muutakin, mutta kuten kirjoitit, ei yksikään hetki tuossa maailmassa kyllä hukkaan mene.

  Itse olen lokakuun loppupuolen hieman lukujumeillut, on ollut vähän liian keskittymistä vaativia kirjoja kesken vähän liian keskittymättömään hetkeen. Liikaa kirjatentteja ja muuta ajatusta vaativaa, huomaan, että harhailen vain kirjasta toiseen, jos yhtään romaani vaatii syventymistä. Ehkä joululomalla takaisin sitten niiden pariin, nyt pitänee löytää jotain kevyempää rinnalle.

  Tsemppiä klassikoiden pariin, toivottavasti ovat lopulta oikein palkitsevia nekin!

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Minulla oli viime vuonna ihan sama fiilis Pottereiden suhteen, millään en olisi malttanut, kun on niin paljon muutakin luettavaa, vaikka muuten kaipasin takaisin Tylypahkaan. Mutta kyllä se vaan oli taas sen arvoista.

   Ymmärrän hyvin tuon, ettei tenttien ja pakollisten luettavien keskellä syventymistä vaativat kirjat oikein jaksa innostaa. Mutta pian on jo joululoma, ja silloin ehkä taas löytyy aikaa ja innostusta 🙂

   Kiitos!

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s