elokuun lukumaraton kesälukumaraton 2017

Elokuun lukumaraton (päivittyvä postaus)

Valmistautumistunnelmia voit lukea täältä. Maratonini edistymistä voi seurata myös Twitterissä @kirjavarkaan !

9.53

Heräsin yhdeksän pintaan ja paistelin aamupalaksi pannukakkuja lukujuhlan kunniaksi, nam! Lukemisen aloittaminen vierähti melkein tunnilla eteenpäin, mutta mitäpä se haittaa herkkujen rinnalla. Ensimmäiseksi kirjakseni valikoitui Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, johon otin viidenkymmenen sivun varaslähdön eilen illalla. Nyt lukemaan!

11.49

Kaksi tuntia maratonia takana ja sadan sivun raja meni juuri rikki. Alan päästä lukurytmiin kiinni ja sivut kääntyvät kuin itsestään. Tekisi kauheasti mieli pysähtyä kirjoittamaan muistiinpanoja ja analyysinpoikasta lukemastani, mutta toisaalta haluan keskittyä vain lukemiseen ja sivumäärän kartuttamiseen. Ehkä päädyn jonkinlaiseen kompromissiin.

Sivuja luettu 101

14.52

En sittenkään toteuttanut eilistä suunnitelmaani tehdä ruokaa valmiiksi tälle päivälle, jotta lukeminen sujuisi mahdollisimman mutkitta, mutta kokkailutauko teki ihan hyvää. Samalla lueskelin hieman muiden maratontaipaleista, hyvältä näyttää!

Ensimmäinen kirja luettu, hurraa! Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe oli hyvä valinta ensimmäiseksi maratonkirjaksi: ei liian painava tai vaikea lämmittelyksi eikä pitkäveteisen heppoinenkaan, mikä saa ajatukset karkaamaan kauas muualle. Nyt vain seuraavan kirjan valintaan! Kaikki hajoaa tai Tuulen varjo voisi lähteä lukuun seuraavaksi.

Sivuja luettu 309

18.35

Tunteja on vierähtänyt ja toinen kirja saatu juuri päätökseen. Lähdin lukemaan Acheben Kaikki hajoaa pitkälti siksi, että se on pinoni lyhin kirja. Siinähän se meni, aika lailla yhdeltä istumalta. Toinen tavoitteistani on saavutettu: kaksi luettua kirjaa. Nyt taas kaipaan aivan erilaista tunnelmaa (ja ehkä pientä taukoa) ja taidankin aloittaa Binet’n Kuka murhasi Roland Barthesin? seuraavaksi.

Sivuja luettu 545

21.24

Väsymys meinasi jo iskeä, mutta Kuka murhasi Roland Barthesin? pelasti kuin pelastikin tilanteen. Vaikka luulisi että lingvistiikan ja politiikan koukerot pikemminkin jarruttaisivat lukemista kuin lisäisivät vauhtia, on Binet’llä sen verran pilkettä silmäkulmassa, että kielen funktioista ja vasemmistolaisuudesta jauhaminen on piristänyt enemmän kuin väsyttänyt. Binet’tä lukiessani en mieti sivumääriä tai kellonaikoja (mikä osoittautui hienoiseksi ongelmaksi Kaikki hajoaan kohdalla) vaan keskityn täysin irvailemaan ranskalaisille älymystöpiireille, jotka ovat juuri sen verran tuttuja viime vuoden luennoilta että pystyn niin tekemään. Niin hyvä valinta tälle lukumaratonille!

Sivuja luettu 677 (kaksi sivua vielä ja rikon ennätykseni)

0.57

Minun piti käydä nukkumaan puolenyön maissa, mutta Binet pitää yhä otteessaan, enkä malta lopettaa. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeeksi lukenut yömyöhään asti.

Sivuja luettu 847

2.06

Huhhuh, nyt on Kuka murhasi Roland Barthesin? saatu päätökseensä ja tuntuu hyvältä hetkeltä päättää maraton tähän. Olipa aikamoinen vuorokausi! Palaan vielä huomenna (tai oikeastaan myöhemmin tänään) maratontunnelmiin koosteen kanssa, mutta tältä erää hyvää yötä kaikille ja tsemppiä niille, jotka jatkavat vielä maratoonaamista!

Sivuja luettu 923

elokuun lukumaraton kesälukumaraton 2017

8 kommenttia artikkeliin ”Elokuun lukumaraton (päivittyvä postaus)

  1. Laura / Lukuisa sanoo:

    Sinulla on monipuolinen valikoima kirjoja mukana maratonilla ja hyvin tuntuu sujuvan! Minulla on tökkinyt heti alusta lähtien. Kirja, jolla aloitin, on todella hyvä eli se ei johdu siitä, mutta jotenkin en nyt pääse fiilikseen tai osaa keskittyä.

    Lukuiloa iltaan!

    Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s