Ystävänpäivän lukumaraton (päivittyvä postaus)

ystavanpaiva-logo-1

Valmistautumistunnelmia ja maratonsuunnitelmia voi lukea täältä.

MARATONIN ETENEMINEN

09.00

Kymmenen tunnin yöunet ja pannukakku ovat loistava tapa aloittaa lukumaraton. Ensimmäiseksi luettavakseni valikoituu Yuval Noah Hararin Homo Deus. A Brief History of Tomorrow, jonka olen aloittanut jo aikaisemmin. Nyt se vihdoinkin alkaa, lukumaraton! Tsemppiä kaikille maratooniin osallistuville!

11.20

Aika pitää ensimmäinen tauko ja ryhtyä ruuanlaittoon. Homo Deus etenee hitaasti mutta varmasti: tieteelliseen vivahtavan tekstin lukeminen englanniksi on hitaampaa kuin romaanin lukeminen suomeksi.

Sivuja luettu 59

13.40

Ruuanlaitto paisui täysimittaiseksi leivo itse leipää ja tee kanasalaattia pitkän kaavan mukaan -projektiksi, joten lukeminen on jäänyt vähiin. Sen verran hyvät eväät tuli kuitenki laitettua, ettei kaduta yhtään. Näillä jaksaa taas keskittyä lukemiseen! Taidan hieman nopeamman edistymisen toivossa vaihtaa tässä välissä kirjaa, mutta palaan varmaan vielä Hararin pariin.

Sivuja luettu 73

16.50

Päivä oli liian kaunis vietettäväksi kokonaan sisällä, joten pidin toisen tauon ihaillakseni lumihuurteen saamia puita. Lukuvuorossa on tällä hetkellä Laura Batesin Everyday Sexism, joka on tärkeimpiä kirjoja, jonka olen vähään aikaan lukenut.

Sivuja luettu 155

18.40

Vaihdoin kieltä ja kirjaa ja nyt on ensimmäinen kirja lukaistu kokonaan! Nappasin maratonpinosta lyhimmän vaihtoehdon ja Camus’n Sivullinen taittui yhdeltä istumalta.

Sivuja luettu 315

20.40

Väsymys painaa jo hieman, mutta tee piristää ja maraton jatkuu Homo Deusta lukiessa. Toivoisin saavani sen luettua vielä tämän päivän aikana, mutta sivuja on vielä satakunta. Katsotaan miten käy!

Sivuja luettu 360

0.00

Loistava ajoitus sanoisinko, sain Homo Deuksen päätökseen 23.59. Nyt on valinnan aika: jatkaako lukemista vai lopettaako tältä maratonilta. Tavallaan houkuttaisi lukea myöhään yöhön, en ole tehnyt sitä pitkään aikaan. 

Sivuja luettu 452

09.00

Hyvät yöunet houkuttivat lopulta sivumäärän kartuttamista enemmän, mutta heräsin aamulla aikaisin viemään maratonin päätökseensä. Lukemiseksi nappasin suunnitelmiin kuulumattoman mutta kesken olleen Jessie Burtonin Nukkekaapin, jonka sain loppuun juuri ennen yhdeksää. 

Sivuja luettu 665

Tänään teen vielä koosteen maratonista ja sen tunnelmista, joten pysykää kuulolla!

12 kommenttia artikkeliin ”Ystävänpäivän lukumaraton (päivittyvä postaus)

 1. Katri / Bookishteaparty sanoo:

  Ihanaa lukumaratonia sinulle! Kirjavalintasi ovat tosi mielenkiintoisia, kiva sitten kuulla ajatuksia niistä 🙂 Mä en tällä kertaa osallistu maratoniin, tuntuu että nyt kaipaan enemmän leppoista lukemista kuin maratoonaamista. Mutta ehkä ensi kerralla!

  Tykkää

 2. Hande sanoo:

  Tsemppiä maratoniin! 🙂 Itse maratoonaan vasta tiistaina, vaikka muiden suorituksia seuraillessa sormeni ovat alkaneet syyhytä omankin pinoni pariin – käyköön tämä itsehillintäharjoituksena. 😀

  Tykkää

 3. Krista / Lukutoukan kulttuuriblogi sanoo:

  Olet hyvinkin tuttu sosiaalisesta mediasta ja olen täällä ehkä piipahtanut joskus, mutta en ajan kanssa. Täällä on niin kaunista! ❤ Nyt ymmärsin viimeinkin miten saan myös ei-blogger blogit seurattavien blogien listaan joten tulen käymään täällä paljon useammin ❤

  Tsemppiä maratoniin!

  Tykkää

 4. Kata sanoo:

  Hienosti näyttää etenevän maraton. Harariin pitäisi kyllä joskus tarttua. Ja Camus’n varmaan vieläkin painavammilla syillä 😀 Tsemppiä!

  Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s