Tammikuun tunnustukset

TÄSSÄ KUUSSA

Olin harvinaisen väärässä ajatellessani, että tammikuusta tulee leppoisa ja kiireetön kuukausi. Tammikuu toi nimittäin mukanaan kaksi rästitenttiä, englannin kurssin kirjalliset sekä itsenäiset tehtävät, kirjallisuushistorian kurssin lukulistan ja suomen kielen opintojen aloittamisen. Sen lisäksi olen viettänyt monta hauskaa päivää ja iltaa vaihtaen kuulumisia vanhojen kavereiden kanssa sekä tutustuen aivan uusiin ihmisiin. Kaikenlaista menoa on tuntunut olevan hurjasti, mutta olen ollut siitä vain iloinen: tammikuussa olen monta kertaa havahtunut kiitollisuuden tunteeseen siitä, kuinka ihania ystäviä minulla on ympärilläni.

Koulutyöt, kaiken maailman riennot ja kyllä, myös ne surullisen kuuluisat Netflix-maratonit tuntuivat syövän aikaa lukemiselta. Kirjoja luin tässä kuussa vain (vai pitäisikö sanoa jopa) kuusi, joista sivuja kertyi 1 951. Bloggaaminen keskittyi aika lailla viime vuoden ruotimiseen sekä tämän vuoden suunnittelemiseen: kirjoitin joulukuun luetuista, kirjavuodesta 2016, tämän vuoden odotetuimmista uutuuksista ja lukusuunnitelmista uudelle vuodelle.

LUETTUA

tammikuun tunnustukset

Miguel de Cervantes Saavedra – Don Quijote (1. osa)

Don Quijote on kuuluisa Surullisen hahmon ritari, joka käy uskollinen Sancho Panza rinnallaan taisteluun jättiläiseksi luulemiaan tuulimyllyjä vastaan. Yllätyksekseni kirja kertoi myös paljosta muusta kuin ritariromaaneihin liiaksi uppoutuneesta miehestä ja mukana oli jos jonkinmoista väliepisodia. Don Quijote oli hauskaksi romaaniksi harmittavan pitkäveteinen.

Toni Morrison – Minun kansani, minun rakkaani (tunnustus)

Nobel-kirjailijan tunnetuin teos lähti uusintalukuun tenttiin valmistautuessa ja oli toisellakin lukukerralla rankka kuvaus Yhdysvaltojen orjuudesta ja orjuuden kokemuksesta mustan väestön silmin.

Oscar Wilde – Dorian Grayn muotokuva (tunnustus)

En saanut kursseille luettavista klassikoista tarpeekseni, joten klassikkolinja jatkui myös vapaa-ajan lukemisissani. Tykästyin Wilden tyyliin kirjoittaa ja Dorian Grayn tarina tarjosi paljon ajateltavaa.

Emily Brontë – Humiseva harju

Luin Humisevan harjun vuosia sitten, enkä ollut hirveän vaikuttunut, mutta päätin antaa sille toisen tilaisuuden. En voi ehkä vieläkään sanoa pitäväni siitä sen sisältämine tuhoisine rakkaustarinoineen ja koston kuvauksineen, mutta uudelleenluku ja romaania käsittelevä luento tarjosivat monia uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia, joista lähestyä klassikkoa.

Zoe Sugg – Girl Online On Tour

Kaipasin viimein jotain kevyttä ja höttöistä välipalaluettavaa ja hyväksi välipalaksi koetun Girl Onlinen jatko-osa sai kelvata. Toisen, ensimmäisen tapaan ystävyyttää, ensimmäisiä seurustelusuhteita ja internetissä esillä oloa käsittelevä osan sivut kääntyivät reippaaseen tahtiin, mutta tämä jäi mielestäni Girl Onlinea valjummaksi tai sitten en vain ollut yhtä vastaanottavaisella tuulella.

ENSI KUUSSA

Helmikuun pitäisi olla opiskelujen puolesta tasainen ja tentittömyydessään aika rauhallinen kuukausi. Uudet kurssit tuntuvat yhä innostavilta, mutta niin myös monet muut asiat elämässäni. Kaiken menemisen ja tekemisen ohelle haluan järjestää itselleni aikaa käpertyä kirjan pariin teemukillisen kanssa. Siihen tarkoitukseen sopii ainakin Tuntematon lukija -blogin isännöimä Ystävänpäivän lukumaraton, johon aion osallistua ystävänpäivää edeltävänä viikonloppuna.

Miten sinun vuotesi on alkanut?

 

4 kommenttia artikkeliin ”Tammikuun tunnustukset

 1. Suketus sanoo:

  Huh, ei ole kyllä ikävä tenttejä, vaikka muuten opiskeluaikoja kaiholla muistelenkin. 😉 Tsemppiä ja intoa kevätlukukauteen!

  Oma vuoteni alkoi kirjojen osalta mukavasti, pari todella hyvää lukukokemusta, muutama oiva viihdyke ja jälleen kerran valtavasti lukusuunnitelmia tulevaa varten. Minäkin aion osallistua lukumaratonille, täytyy vielä täydentää valikoimaa tulevan viikon aikana.

  Tykkää

 2. Kata sanoo:

  Humiseva harju on yksi minun lemppareistani 🙂 Mutta ymmärrän hyvin sen, ettei se kaikkia puhuttele. Itse taidan olla vähän kiero 😀

  Ja ymmärrän tenttituskan, saman kanssa painitaan täällä. Kavereiden kanssa puuhastelu auttaa kyllä monenlaiseen asiaan, joten niistä illoista ei kannata karsia 😀

  Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s