Thrice Read Tag

Lukulahnan luola -blogin Rosa haastoi minut tekemään Thrice Read -blogin luoman ja myöskin saman blogin mukaan nimetyn tagin, joka sisältää monta kinkkisen kutkuttavaa ja syvällistä kysymystä. Iso kiitos haasteesta!

Thrice Read Tag

THRICE READ TAG

What book defines you as a reader?

Ei sitten ole vaikeampaa kysymystä keksitty heti aluksi! Luen tällä hetkellä eniten klassikoita yliopistoa varten ja… klassikoita vapaa-ajalla. Suomalaisesta nykykirjallisuudesta löytyisi varmaan myös ehdokkaita, koska luulin sitä vapaa-aikaani hallitsevaksi ryhmäksi ennen kuin vilkaisin Goodreadsin puolelle. Vastaan tähän nyt kuitenkin Ray Bradburyn Fahrenheit 451:n, josta löytyy paljon tärkeitä elementtejä: klassikkoainesta, tärkeitä teemoja ja viiltävää ajankohtaisuutta.

Most unique book?

Marie Darrieussecqin Sikatotta sisälsi lyhyydestään huolimatta mielenkiintoisen kokoelman tuttujakin aineksia (metamorfoosia, dystopiaa, eläinsymboleja, feminismiä), mutta sillä tavalla sekoitettuna, että piti lukemisen jälkeen hetken ajan miettiä, mitä tuli luettua.

Which characters would play the angel and devil on your shoulders?

Enkelin siivet saisi Ylpeyden ja ennakkoluulon Jane Bennet ja kaikenlaisia kirouksia korvaani kuiskisi Dorian Graynkin turmioon houkutellut lordi Henry.

Book that represents each stage of your life (childhood, adolescence, adulthood).

Lapsuuteni kirja on jo monta kertaa aiemmin mainittu Frances Hodgson Burnettin Pikku prinsessa. Nuoruuteen on mahtunut niin paljon kaikenlaista lukemista, että on hankala valita yhtä. Hmm. Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia on aina hyvä valinta ja sen lukeminen linkittyy vahvasti lukioikäiseen minääni.

Book that is your go-to reread.

En lue kirjoja usein uudestaan, mutta kun kaipaan jotain tuttua, josta tulee hyvä mieli, luettavakseni valikoituu usein Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo.

Book that surprised you the most.

Yann Martelin Piin elämän loppu kätki sellaisen yllätyksen, että se jäi mieleeni pitkäksi aikaa.

Most read author?

Goodreadsin konsultointi kertoo, että olen lukenut eniten kirjoja Rick Riordanilta. En olisi osannut arvata!

Which character is most like you?

Kulunut vakiovastaus tähän on Hermione Granger, vaikka kirjoista löytyy varmasti enemmän minunlaisiani hahmoja. If I Stay -nuortenkirjan päähenkilöön Miaan huomasin myös samastuvani – tosin enemmän elokuvaversiossa.

What is your favorite non-romantic ship?

Kysymys vetää nuortenkirjallisuuden puolelle, mutta saako tähän vastata Ronja ja Birk Ronja ryövärintyttärestä?

Do you prefer the hero or the villain?

Riippuu siitä, miten kyseinen sankari tai pahis on rakennettu. Virheettömät sankarit ovat tylsiä, samoin kuin läpeensä ja mielivaltaisesti pahat pahikset. Yleensä tarina kuitenkin kerrotaan sankarin näkökulmasta, jolloin tulee helposti liu’uttua hänen puolelleen.

Huh, pääsinpä loppuun! Laitan nämä virkistävän hankalat kysymykset, jotka saivat ainakin minut miettimään itseäni lukijana, kiertoon seuraaville bloggaajille:

Yksi pieni lukupäiväkirja -blogin mirzu

Carry On Reading -blogin Henna

Tuntematon lukija -blogin Hande

Jokohan seuraavaksi pääsisin kirjoittamaan vanhan kunnon tunnustuksen?

 

4 kommenttia artikkeliin ”Thrice Read Tag

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s