Haastekoonti: Läpi historian

Kurjen siivellä -haasteen ohella myös toinen ja loppuvalle vuodelle ahmimistani lukuhaasteista viimeinen päättyy vuoden vaihtuessa. Lähdin Lukumadon Klassikkojen lumoissa -blogissa pitämään Läpi historian -haasteeseen mukaan suurella innolla ja rehvakkaasti uskoen, ettei 14 eri kirjallisuushistorian kausille sijoittuvan teoksen lukeminen ole juttu eikä mikään. Vuoden mittaan onkin pitänyt todeta, etten saa korkeinta keisarinnan arvonimeä, mutta yhdeksällä eri kategorian kirjalla pääsen ponnistamaan sentään ruhtinattareksi asti.

Kuten jo haastetta aloittaessani ennustin, haasteeseen lukemani kirjat ovat suurimmaksi osaksi suuria maailmankirjallisuuden klassikkoita. Haaste oli sivistysmissio, joka uhkasi monesti jäädä muun lukemisen jalkoihin ja otti todellisen loppukirin kirjallisuuden opiskelun aloittamisen jälkeen, kun peruskursseilla tuli vastaan mitäpä muutakaan kuin moni haasteeseen aikomani klassikko. Lukemistani kirjoista Kerouackin Matkalla jäi etäisimmäksi eikä oikein miellyttänyt, mutta pitkästyttäväksi ennakoimani Zolan Naisten paratiisi oli yllättävän viihdyttävää luettavaa ja viime metreillä lukemani Tolstoin Sota ja rauha lumosi niin, että se taitaa löytyä tästedes lempikirjojeni joukosta.

Suuri kiitos Lukumadolle haasteen järjestämisestä!

Haasteeseen lukemani kirjat:

Antiikki: Sofokles – Kuningas Oidipus

Renessanssi: Shakespeare – Hamlet

Valistus: Voltaire – Candide

Romantiikka: Mary Shelley – Frankenstein

Realismi: Tolstoi – Sota ja rauha

Naturalismi: Emile Zola – Naisten paratiisi

Modernismi: Virginia Woolf – Majakka

Postmodernismi: Peter Acroyd – The Fall of Troy

Radikalismi: Jack Kerouack – Matkalla

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s