Kirjojen hallitsija Tag

Tehdäänpä pieni ajatusleikki: olet valtakunnan hallitsija. Kyseessä ei ole mikä tahansa valtakunta vaan hallitset kaikkia kirjoja. Vallan kahvassa sinä saat ja sinun täytyy tehdä  vaikeita päätöksiä. Miten hallitsisit valtakuntaasi?

Tämän hauskan tagin loi Ariel Bissett.

1. Minkä kirjan määräisit jokaisen luettavaksi?

Vaikka minusta olisi ihanaa, jos kaikki olisivat lukeneet joitain lempikirjojani, esimerkiksi Harry Potterit, valitsisin jotain kantaaottavampaa, joka herättäisi ihmiset ajattelemaan toisiaan, maapalloa ja sitä, mihin olemme menossa. Tällä hetkellä lukemistani kirjoista ehkä parhaiten tarpeeseen vastaisi Yuval Noah Hararin Sapiens. Ihmisen lyhyt historia.

2. Minkä fyysisen piirteen poistaisit kirjoista?

Irralliset kansiläpyskät ovat hankalia! Jos kirjasta ei pidä kunnolla kiinni, se valahtaa kansilehden välistä ja päätyy todennäköisesti kovan tömähdyksen ja suuren pelästyksen saattelemana lattialle. Luen kirjat yleensä ilman niitä.

wislawa szymborska täällä3. Mille kirjailijalle antaisit tehtäväksi kirjoittaa sinulle minkä tahansa kirjan?

Olen rakastumaasa suin päin Wislawa Szymborskan runoihin ja vaikka minulla on valtaosa hänen tuotannostaan lukematta, arvostaisin kovasti lisärunoja.

 

4. Minkä kirjan alentaisit kirjaston kellariin tehdäksesi tilaa uusille kirjoille?

Alexandra Ripleyn Scarlett petti alun perinkin varsin matalalla olleet odotukset eri kirjailijan kirjoittamasta Tuulen viemää -jatko-osasta. Se voisi mielihyvin hautautua arkistojen kätköhin himmentämästä alkuperäisen version henkeä.

jane austen ylpeys ja ennakkoluulo blogi arvostelu5. Kenen kansitaiteilijan haluaisit maalaavan seinämaalauksen?

Elina Warstan tekemä kansi Ylpeyden ja ennakkoluulon uuteen suomennokseen on aika unelma. Hänen kädenjälkeään jaksaisi katsella isommassakin mittakaavassa.

 

6. Minkä henkilön kasvokuvan laittaisit kolikkoihin?

Hermione Granger on kirjallinen esikuvani, josta en pääse yli enkä ympäri. Hänen kuvansa kolikossa muistuttaisi taikuuden läsnäolosta 😉

7. Mille kirjalle antaisit Kirjojen hallitsija 2016 -palkinnon?

Bea Uusman Naparetki: Minun rakkaustarinani oli tämän vuoden luetuista lukuelämys, jonka avulla pääsin eroon lukujumista ja joka oli sekä sisällöllisesti että visuaalisesti niin hieno, että se ansaitsisi tunnustusta.

Olisi kiva kuulla muidenkin vastauksia näihin kysymyksiin, joten laittakaa tag kiertämään ja linkkailkaa postauksenne kommentteihin niin tiedän tulla nuuskimaan edesottamuksianne hallitsijoina!

Ja hei, liityin ihan äskettäin Instagramiin, joten käykääpä tsekkaamassa @kirjavarkaan sieltä, jos kiinnostaa!

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s