Elokuun tunnustukset

TÄSSÄ KUUSSA

Elokuu on ollut suurien muutosten aikaa. Kuun puolivälissä Helsinki kutsui tulevana opiskelukaupunkina ja pakkasin lapsuuteni laatikoihin muuttaakseni ensimmäistä kertaa omilleni. Jo itsenäisesti ruokaostoksilla käymisestä tulee yllättävän aikuinen olo, saati sitten raha-asioiden tarkasta miettimisestä. Tällä viikolla kalenterini on ollut täynnä orientaatioviikon tapahtumia ja fuksiohjelma on tuskin jättänyt hengähdystaukoa. En silti valita: minulla on yleisen kirjallisuustieteen opiskelijana hyvin kotoisa olo.

Kaiken menemisen ja tekemisen keskellä olen onnistunut lukemaan hurjan määrän kirjoja. Kuukausi on ollut yksi vuoden kiireisimmistä, mutta silti olen ahminut ennätyksen tälle vuodelle, yhdeksän (ja puoli) kirjaa. Huh! Alan olla Goodreeadsissa lohdullisen lähellä lukutavoitettani, mutta luettujen tunnustaminen blogin puolella raahaa vielä jäljessä.

LUETUT

Terhi Rannela – Frau (tunnustus)

Rannela on yksi lempikirjailijoistani ja hänen uusimpansa, natsipyöveli Reinhard Heydrichin vaimosta kertova musta rakkaustarina Frau, oli suuresti odotettu uutuuskirja, jonka luin osuvasti heti Berliinistä palattuani – enkä pettynyt!

Margaret Atwood – Oryx ja Crake (tunnustus)

Mielenkiintoisista teemoistaan huolimatta trilogian avausosa jäi mielestäni vaisuksi, suurimmaksi osaksi epämiellyttävän kertojan takia. Aion silti jatkaa sarjaa.

Marissa Meyer – Cress (tunnustus)

Huippusuositun The Lunar Chronicles -sarjan kolmasosa syventää edellisissä osissa esiteltyä maailmaa ja tutustuttaa lukijan muutamaan uuteen keskeiseen hahmoon. Meyeriin voi luottaa vauhdin ja vaarallisten tilanteiden luojana.

Jack Kerouack – Matkalla (tunnustus)

En olisi tarttunut klassikkoon ilman Läpi historian -haastetta – enkä välttämättä lukenut sitä loppuun ilman haastekannustinta. Ymmärrän kirjan arvon aikakauden kuvaajana, mutta henkilökohtaisesti se jätti minut kylmäksi.

Jane Austen – Ylpeys ja ennakkoluulo (tunnustus)

Sain loistavan tekosyyn lukea iki-ihanan klassikon uudestaan Austentatious-lukupiirin myötä. Luin alusta loppuun yhdeltä istumalta. Rakastan.

Haruki Murakami – Norwegian Wood (tunnustus)

Luettuani Ylpeyden ja ennakkoluulon päivässä en antanut vauhdin hiipua vaan seuraavana päivänä oli ensimmäisen murakamini vuoro. Norwegian Wood jätti ison jäljen, jonka analysoimista bloggauksen muodossa odotan innolla.

Christian Jacq – Ramses: Valon poika

Lähdin erittäin hölmösti viikonlopuksi kotiin vain puoliksi luetun Norwegian Woodin kanssa ja minun oli kotona turvauduttava harvoihin kotihyllyyn jättämiini lukemattomiin. Jacq herätti muinaisen Egyptin henkiin kiitettävästi ja sarjan muut osat odottavat hyllyssä. En aio blogata jokaisesta osasta erikseen vaan tarkastelen sarjaa kokonaisuutena sitten joskus, kun saan sen luettua.

Eeva-Kaarina Aronen – Kallorumpu (tunnustus)

Arosen viimeinen romaani Edda iski niin syvälle, etten voinut jättää Kallorumpua poistomyyntiin vaan venytin budjettiani eurolla. Vaikka Kallorummusta löytyi samoja elementtejä, jotka vetosivat minuun Eddassa niin paljon, se ei päässyt Eddan tasolle.

Jussi Valtonen – Siipien kantamat

Valtosen Finlandia-voittaja He eivät tiedä mitä tekevät on yksi lempikirjoistani, joten kiinnostuin myös hänen aikaisemmista kirjoistaan. Siipien kantamat on pieni muttei vähäpätöinen kirja, joka käsittelee ikuisia rakkauden ja kuoleman kysymyksiä opettajan ja oppilaan suhteen näkökulmasta.

ENSI KUUSSA

Kirjallisuustieteen opinnot alkavat kunnolla ja yliopistoelämä alkaa (ainakin toivottavasti) tulla tutuksi. Minulla on myös muutama ässä hihassa blogin 1-vuotissynttäreitä varten, joten pysy kuulolla!

Onko joku muukin jatkuvasti jäljessä lukutavoitteestaan tai bloggauksissaan vai olenko ainoa?

10 kommenttia artikkeliin ”Elokuun tunnustukset

 1. sallawa sanoo:

  Iloa opiskelijaelämään! 🙂 Odottelen etenkin tunnustustasi Frausta (aion myös sen lukea) ja Kallorummusta (Luin juuri itsekin Eddan, ja se totta vie oli erikoinen tuttavuus).

  Tykkää

 2. Ida sanoo:

  Voi jukra, muistan ensimmäiset yliopistoviikot vieläkin kuin eilisen: sen jännityksen ja innon, sekavat aivot jotka yrittivät käsittää kaiken uuden informaation ja selviytyä kymmeninen ja taas kymmenien uusien kasvojen kohtaamisesta. Kun nyt katsoo neljän vuoden takaista itseään, alkaa väkisin naurattaa: olin silloin niin pieni, niin nuori, niin lapsi, voi veljet sitä hämmennyksen määrää 😀 Tsemppiä ja iloa yliopistovuosiin, toivottavasti ne tarjoaa siulle just sitä mitä lähdit niiltä etsimään! 🙂

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Haha, kuulostaa niin tutulta! Vaikka nyt ei ole varsinaisesti eksynyt olo, muutaman vuoden päästä ensimmäiset viikot (kuukaudet) tuntuvat varmaankin hukassa vietetyltä ajalta 😀 Kiitos, niin minäkin toivon!

   Tykkää

 3. mirzu sanoo:

  Täällä yksi, jolla bloggaukset laahaavat aina jäljessä! 🙂

  Onnea myös opiskeluihin, itse en täyspäiväiseksi opiskelijaksi kykene tällä elämäntilanteella alkamaan mutta päätin aloittaa Jyväskylässä verkko-opintoina kirjallisuuden perusopintoja. Tuntuu kotoisalta ja hyvältä ainakin ensimmäiset kurssit! 🙂

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Lohduttavaa, että meitä on useampia! 🙂

   Kiitos! Ja kiva kuulla, verkko-opinnot taitavat olla kätevä tapa tyydyttää tiedonjanoa, jos täyspäiväinen opiskelu ei ole mahdollista. Tsemppiä ja intoa opiskeluun sinullekin! 🙂

   Tykkää

 4. Kirjaneito sanoo:

  Minullakin blogi laahaa jäljessä ja vielä melko pahastikin… Elokuu on ollut sellaista hulinaa, etten oikein ole osannut istua ja rauhoittua kirjan ääreen kuin muutaman kerran.

  Ihanaa yliopistoelämän alkua sinulle! Samassa veneessä ollaan, eri kaupungeissa vain. 🙂 Kirjallisuustieteilijöiden joukossa tuntee onneksi olonsa kotoisaksi.

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Uskon, elokuu katosi niin kovaa vauhtia, että sen kulua tuskin huomasi 😀

   Kiitos samoin, kiva kun on kohtalontovereita näin ruudun toisella puolella! On ihanaa olla lukevien ihmisten ympäröimänä. Tutustuminen tuntuu luontevalta, kun voi milloin tahansa heittää puheenaihepulaan jonkin kommentin lukuhistoriastaan ja tietää saavansa edes jonkinlaisen reaktion 🙂

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s