Liebster Award -tunnustus osa 4

Tuntematon lukija -blogin Hande muisti minua neljännellä Liebster award- tunnustuksella, suuret kiitokset! Aiemmat tunnustukset löytyvät täältä, täältä ja täältä. Jutun juju alkaa varmasti olla kaikille tuttu, joten mennään suoraan asiaan.

liebster_award

Tässä Liebster Awardiin liittyvät säännöt:

 1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
 2. Laita palkinto esiin blogiisi.
 3. Vastaa palkinnon antajan esittämiin 11 kysymykseen.
 4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
 5. Laadi 11 kysymystä, joihin puolestaan palkitsemasi bloggaajat vastaavat.
 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
 7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Ja tässä tulevat kysymykset:

1. Minkä ikäisenä ja miten opit lukemaan?
Opin lukemaan ensimmäistä luokkaa edeltävänä kesänä, joten olin kuusi tai seitsemän vuotta. Olin päättänyt oppia lukemaan. Makasin sohvalla kirja kädessä ja tuijotin sivua niin pitkään, kunnes kirjaimet järjestyivät mielessäni sanoiksi.

 

2. Mikä oli lapsuutesi suosikkikirja?

En muista varsinaista kaikkien muiden yli kohoavaa lastenkirjasuosikkia, mutta vanhempamme lukivat minulle ja siskolleni paljon. Aina välillä joku kirja oli kummankin mielestä niin hyvä, että kumpikin valitsi sen iltasadukseen. Kuuntelimme tyytyväisinä saman tarinan kahteen kertaan, ja erityisen hauskaa oli, jos äiti vaihtoi kertomukseen hullunkurisia sanoja testatakseen, kuinka hyvin muistamme sen ulkoa.

 

3. Käytätkö valmiita lukupäiväkirjoja tai kirjoitatko muistiinpanoja paperille ennen blogitekstin kirjoittamista?
Minulla on käytössäni vihko, johon kirjaan ranskalaisin viivoin lukiessa syntyneitä ajatuksia. Tapanani on myös kirjoittaa bloggauksen ensimmäinen luonnos käsin toiseen vihkoon. Ajatus tuntuu kulkevan niin paljon paremmin käsin kuin näppäimistöllä kirjoittaen!

 

4. Luetko sarjakuvia?
En. Alakoulussa luin joskus Aku Ankkaa ja muutaman kerran mangaa, mutta siihen se jäi.

 

5. Jos järjestäisit nyt lukuhaasteen, minkä aiheinen se olisi?
Kiinnostava kysymys! Läpi historian -haaste oli todella mielenkiintoinen, mutta koska se on jo toteutettu, voisin hypätä epämukavuusalueelleni ja haastaa sekä itseni että muut lukemaan runoja. Niitä ei kovin usein näe blogeissa ja niiden lukemiseen tuntuu liittyvän kaikenlaisia kynnyksiä, joten olisi kiva nähdä, auttaisiko haaste tuomaan niitä enemmän esille.

 

6. Onko sinulla kirjallisuudesta poimittuja esikuvia – todellisia tai fiktiivisiä?
Olen samanlainen lukutoukka ja kympin oppilas kuin Hermione Granger, joten hän tulee esikuvia kysyttäessä ensimmäisenä mieleen. Asiaan saattaa vaikuttaa myös se, että Hermionen näyttelijä Emma Watson on minulle tosielämän roolimalli.

 

7. Jos elämästäsi tehtäisiin kirja, mikä sen nimi olisi?
Oijoi, kuinka vaikea ja mielenkiintoinen kysymys! *miettii seitsemän vuotta* Mielestäni lempikirja on yllättävän henkilökohtainen ja paljastava kysymys ja jotkut kirjat jäävät mieleen tietyssä elämäntilanteessa luettuna. Sen takia voisi olla kiehtovaa järjestää elämäkerta suuren vaikutuksen tehneiden kirjojen mukaan: 10 kirjaa jotka tekivät minusta minut.

 

8. Saat omistukseesi laajan kirjaston, mutta sen valikoima koostuu vain yhdestä genrestä. Minkä valitsisit?
Genre, jota luen ehkä eniten, on historiallinen fiktio, joten se olisi turvallinen valinta. Sen piiristä löytyisi vuosituhansien ja mantereiden kokoista vaihtelua ja sekä faktaa että fiktiota.

 

9. Jos perustaisit toisen blogin, mitä aihetta se käsittelisi?
En suhtaudu mihinkään toiseen asiaan yhtä intohimoisesti kuin kirjallisuuteen, joten toinen blogi ei välttämättä kohdistuisi yhteen tiettyyn asiaan vaan useampiin minua kiinnostaviin juttuihin. Siitä paisuisi varmaan jokin lifestyle-tyyppinen sekasikiö 😀

 

10. Kenet kirjailijan kutsuisit luoksesi kylään, jos saisit mahdollisuuden?
Voisin kutsua kirjailijavieraita vaikka bussilastillisen, mutta jos kutsuja olisi vain yksi, se lähtisi Terhi Rannelalle. Hän yksi lempikirjailijoistani ja vaikuttaa ihmiseltä, jonka kanssa olisi mielenkiintoista istahtaa teekupposelle jos toiselle.

 

11. Mitä lukeminen sinulle merkitsee?
Vaikka en luekaan ”paetakseni” todellisuutta, lukemiseen liittyy ajatus koskemattomuudesta. Sulautuessani jonkin kirjan maailmaan ja henkilön elämään omat ilot ja surut painuvat hetkeksi taka-alalle ja sallivat levähdystauon. Oli stressi tai joku muu ongelma miten iso tahansa, lukiessani tunnen olevani sen ulottumattomissa.

 

Olen jo jakanut tunnustusta eteenpäin, joten nyt tyydyn vain vastaamaan kysymyksiin.

 

Kun idea nyt kerran syntyi, olisiko täällä halukkaita runolukuhaasteeseen?

 

4 kommenttia artikkeliin ”Liebster Award -tunnustus osa 4

 1. Joanna Kadoksissa sanoo:

  Runolukuhaaste kuulostaa mahtavalta, olisin mukana! Tänä kesänä olen yrittänyt paikata aukkoa sivistyksessäni, mutta oikeasti runoja tulee luettua ei juuri koskaan. (Ja sitten jos saakin luettua, pitäisi vielä saada tulkinnat ja ajatukset blogiin asti… runoissa jotenkin vaikeampaa kuin proosassa :D)

  Tykkää

 2. Hanna sanoo:

  Piti kommentoida aikoja sitten kanssa, että jos runohaaste tulee niin olen mukana! Kuulostaa kivalta idealta, koska tosiaan runojen lukeminen ei ole aivan niitä vahvuuksia, ja tällainen tempaus varmasti innostaisi siihenkin!

  Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s