Heinäkuun tunnustukset

TÄSSÄ KUUSSA

Heinäkuu on ollut blogin kannalta ja lukurintamalla vuoden parhaita kuukausia. Sen teemana oli ottaa kiinni parhaimmillaan 9 kirjaa jäljessä raahannutta lukutavoitettani ja hoitaa kesäkuun kirjasaalista tunnustetuksi asti. Vaikken ole nyt hirveästi edellisestä kuunvaihteesta poikkeavassa tilanteessa, tuntuu, että olen ollut ahkera kummankin asian suhteen. Niiden edistymistä haittasi oikeastaan vain yksi kuukauden kohokohdista, viikon reissu Berliiniin. Toinen kuun kohokohta, jolla oli täysin päinvastainen vaikutus, oli ehdottomasti elämäni ensimmäinen lukumaraton.

LUETUT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rick Riordan – Magnus Chase ja kesän miekka (tunnustus tulossa)

Kreikan, Rooman ja Egyptin mytologioilla ennen leikkinyt Rick Riordan otti tämänkertaisen kirjasarjansa innoituksen skandinaavisesta mytologiasta, Thorista Odinista ja kumppaneista. Nautin suuresti Riordanin hauskasta kirjoitustyylistä, eikä sarjan avausosasta puuttunut vauhtia. Varsinkin alun suuri yhteneväisyys Percy Jackson -sarjaan aiheutti kuitenkin pientä miinusta.

Emmi Itäranta – Kudottujen kujien kaupunki (tunnustus tulossa)

Lukumaratonin ensimmäinen kirja oli kauniilla kielellä kirjoitettu lumoava tarina nuoresta kutojasta Elianasta, joka löytää Seittien talon pihalta pahoinpidellyn ja puhekyvyttömän naisen. Itärantaa on kehuttu paljon ja voin reilusti myöntää, että sivut kääntyivät tiuhaan.

Patrick Ness – The Rest of Us Just Live Here (tunnustus)

Kirja kääntää genrelleen tyypilliset odotukset päälaelleen ja kertoo niistä, jotka saavat seurata sivusta, kun ”valitut” taistelevat yliluonnollisia uhkia vastaan. Odotin vain virkistävää ideaa, mutta sain paljon enemmän. The Rest of Us Just Live Here nousee heinäkuun suosikikseni, lukekaa, lukekaa, lukekaa!

Matt Ridley – Geenit, kokemus ja ihmisenä oleminen

Fiktion rinnalla olen innostunut lukemaan tietokirjoja, tällä kertaa psykologian ja biologian puolelle poikkeavaa asiaa.

Marissa Meyer – Scarlet (tunnustus tulossa)

The Lunar Chronicles -sarjan toinen osa, josta tykkäsin reilusti ensimmäistä osaa enemmän, vei juonenkäänteestä toiseen, rakensi ja selitti maailmaansa harvinaisen hienolla tavalla ja tutustutti tärkeisiin henkilöihin Punahilkka-satuun löyhästi pohjautuen. Sarjan kolmas osa Cress odottaa jo hyllyssä!

Khaled Hosseini – Leijapoika (tunnustus tulossa)

Leijapoika on sekä väkevä tarina Afganistanista ja sen kokemista kauhuista että koskettava kertomus ystävyydestä, syyllisyydestä ja sovituksesta. Vaikka Hosseinin esikoinen ei päässyt Tuhannen loistavan auringon tasolle, se oli paljon parempi kuin pettymykseksi jäänyt Ja vuoret kaikuivat.

Katseita maailmaan -esseeantologia (toim. Hilkka Lamberg ja Satu Grünthal)

Essee on kaunokirjallisuuden laji, jota luen aivan liian vähän siihen nähden, että pidän kovasti niiden lukemisesta (ja kirjoittamisesta). Muun muassa Leena Krohnin, Jari Tervon ja Pentti Linkolan esseitä sisältänyt kokoelma pureutui niin lukemiseen, identiteettiin, uskontoon kuin luonnon ja ihmisen suhteeseen. Pidin.

Emile Zola – Naisten Paratiisi (tunnustus tulossa)

Naisten Paratiisi on ollut esillä hyllyssäni jo pitkään – lukemattomana. Syyllistyin ennakkoluuloihin ja sanan ”pitkäveteinen” yhdistämiseen sanaan ”klassikko”, eivätkä nämä käsitteet olleet millään tavoin suoraan verrannollisia. Vaikka tapa, jolla Zola kuvasi naista houkutuksia vastustamattomana, holtittomana tuhlarina ja helposti huijattavana, ärsytti, kuvaus kaupan rakennemuutoksesta oli yllättävän mielenkiintoista luettavaa.

ENSI KUUSSA

Moni asia muuttuu. Edessä on muutto Helsinkiin ja yliopisto-opiskelujen aloittaminen. Ilmassa on paljon jännitystä ja innostusta. Paljon kysymysmerkkejä, mutta myös halua ottaa selvää. On myös lukemista odottava kirjapino ja paluu Jane Austenin maailmaan Austentatious Book Clubin tarjottua loistavan syyn palata ikisuosikin pariin.

Mitä suunnitelmia sinulla on syksylle?

2 kommenttia artikkeliin ”Heinäkuun tunnustukset

 1. Katri sanoo:

  Tsemppiä hurjasti muuttoon, ja jos kaipaat kaveria Helsingistä niin pistä ihmeessä viestiä! 🙂 Mulla syksyyn kuuluu vielä elokuun loppuun asti työt, viikon opintoreissu Belgiaan ja iso ahdistusklöntti nimeltä opinnäytetyö 😀 Mutta myös syyskuun kaikki uutuuskirjat (Riikka Pulkkinen, Anja Snellman, Muriel Barbery, Sarah J. Maas…!) ja kirjamessut tottakai, joten kivojakin juttuja 🙂

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Kiitos, sitä tarvitaan! Kunhan kaikki kiireelliset muuttoasiat tulee hoidettua pois alta, olisi mukava tavata! 🙂

   Syksysi kuulostaa tuovan tullessaan paljon kivaa ja myös vähän vähemmän kivaa. Tsemppiä ahdistuksen selättämiseen! Ja oi, kirjamessut, niitä minäkin odotan jo innolla 😀

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s