Kesälukumaraton 2016 (päivittyvä postaus + koonti)

lukumaraton2016

Kuva: Niina Tolonen

MARATONIN ETENEMINEN

07.00

Olen yhä työrytmissä, joten aikainen herääminen onnistuu helposti. Varaslähtö maratoniin houkutteli eilen illalla, mutta pysyin kuin pysyinkin suunnitelmassanni aloittaa maraton vasta nyt virallisena maratonpäivänä. On ihana herätä aamuun, jona tuntuu, että koko Suomi lukee!

08.00

Sosiaalisen median selailun jälkeen nappasin pinosta ensimmäisen kirjan, jonka jo valmistautumispostauksessa ennustin olevan ensimmäinen. Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki on alkanut mielenkiintoisesti, enkä malta pitää pitempää taukoa. Takaisin lukemaan.

Sivuja luettu: 57

9.30

Lukeminen jatkuu aamupalatauon jälkeen. Kudottujen kujien kaupunki edistyy hyvää vauhtia. En ole oikeastaan aikaisemmin ajatellut, kuinka monta sivua luen keskimääräisesti tunnissa, mutta tällä maratonilla voisi ottaa selkoa asiasta.

Sivuja luettu: 142

10.30

Tauosta taukoon eli aamupalatauko pitenikin valmistautumiseksi päivän viralliseen ohjelmanumeroon. Ennen maratonille lupautumista tuli sovittua sukulointikäynti naapurikaupunkiin, jonka otan suunnaksi kohta. Lukeminen on hidastunut, mutta autossa on onneksi aikaa lukea!

Sivuja luettu: 162

12.00

Lämmin päivä, mutkainen tie ja vähäinenkin taipumus matkapahoinvointiin, eivät tunnetusti sovi yhteen, joten lukeminen junnaa paikoillaan. Päämäärään saavuttua ruokapuoli on kuitenkin kunnossa: fish & chips -annos ja brita-kakkua. Näillä jaksaa!

Sivuja luettu: 226

17.00

Viisi tuntia nielleen sovitun menon jälkeen pääsen viimein kotimatkalle. Lukeminen tuntui hyvältä idealta, kunnes matkakumppanini keksivät laittaa radion päälle. Varsinkin suomen kieli radiosta kuultuna häiritsee, mutta jospa se painuisi taka-alalle, kunhan pääsen Kudottujen kujien kaupunkiin kiinni. On muuten sellainen kirja, ettei malttaisi käsistään laskea.

Sivuja luettu: edelleen 226

19.00

Ensimmäiset 12 tuntia takana ja ensimmäinen kirja luettu. Yksi kokonainen kirja oli oikeastaan ääneen lausumaton vähimmäistavoitteeni ja nyt se on saavutettu. Nälkä kasvaa syödessä (enkä puhu eväänä olevista metrilakuista :D) ja nostan tavoitettani: yritän saada tuplasti aikaan seuraavien kahdentoista tunnin aikana.

Sivuja luettu: 335

21.00

Seuraavaksi lähti lukuun Patrick Nessin The Rest of Us Just Live Here, jonka idea on hurjan kiinnostava: se kertoo niistä, jotka eivät ole ”Valittuja”, mutta joutuvat osallisiksi zombien hyökkäyksiin ja vampyyreihin rakastumisiin, koska asuvat tapahtumapaikalla. Tätäkään en malttaisi laskea käsistäni.

Sivuja luettu: 465

23.30

Sain toisen kirjan loppuun ja vaikka Hosseinin Leijapoika ja Meyerin Scarlet polttelisivat hyllyssä, taitaa olla aika pistää kirjan kannet kiinni tältä päivältä ja selviytyä nukkumaan. Nyt kun olen päässyt näin hyvään vauhtiin, huomenna luetuttaa varmasti 🙂

Teen huomenna  vielä yhteenvetoa maratonista ja fiiliksistä, mutta nyt jo voin tyytyväisenä ilmoittaa saldokseni 678 sivua.

MARATONIN LUETUT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Emmi Itäranta – Kudottujien kujien kaupunki (335 sivua)

Patrick Ness – The Rest of Us Just Live Here (343 sivua)

Vaikka muut menot veivät aikaa lukemiselta, eikä ajatus loppukiristä ei ihan toteutunut, ensimmäisestä lukumaratonistani jäi todella hyvä fiilis. Lukeminen voi joskus tuntua yksinäiseltä, mutta ei ainakaan silloin, kun yli 80 (!!) lukuhirmua kautta maan ahmii satamäärin sivuja!

Minun saldokseni tuli 678 sivua ja tätä henkilökohtaista ennätystä lähden rikkomaan sitten seuraavissa maratoneissa, sillä tämä ei millään muotoa jää viimeiseksi. Kaksi kirjaa päivässä teki sen verran hyvää 8 kirjaa jäljessä laahaavalle Goodreadsin lukutavoitteelleni, että voisin harrastaa näitä useamminkin. Satuin myös valitsemaan huippuhyviä kirjoja maratoonattavakseni, joten siinäkin mielessä päivä oli onnistunut. Nyt vain uusia maratoneja kohti!

 

 

6 kommenttia artikkeliin ”Kesälukumaraton 2016 (päivittyvä postaus + koonti)

 1. Ethell Red sanoo:

  Kudottujen kujien kaupunki oli kyllä hieno kirja ja parani loppussa huomattavasti, alku oli lähinnä tunnelmalla fiilistelyä.

  Olet näköjään saanut luettua puolessa ajassa enemmän kuin minä koko aikana 😀 Omalta osaltani maraton on nyt ohi ja se oli mukava kokemus, mutta lukemisen iloa sinulle! Muuten mitä aiot lukea seuraavaksi?

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Minä kun tunsin lukeneeni niin vähän! 😀 Minullekin maraton on ollut oikein mukava kokemus! Joko Marissa Meyerin Scarlet tai Khaled Hosseinin Leijapoika olisi lähtenyt lukuun seuraavaksi, mutta nyt väsyttää niin, että jätän ne suosiolla myöhempään ajankohtaan 🙂

   Tykkää

 2. Lilli sanoo:

  Osallistuin myös ensimmäistä kertaa lukumaratoniin ja oli tosiaan hauska fiilis, kun tiesi, että aika monella muullakin lukutoukalla on nenä kiinni kirjassa samaan aikaan 😀 Kudottujen kujien kaupunki oli upea tarina ja pidin erityisesti hienoista lauseista, joihin jäin aina hetkellisesti kiinni.

  Tykkää

 3. Katri sanoo:

  Kudottujen kujien kaupunki on yksi tämän vuoden lempparikirjoista, ja tuo Patrick Nessin kirja kiinnosta myös. Itselläni maraton meni vähän laahustaen mutta sain minäkin kaksi kirjaa luettua. Ensi kerralla toivottavasti paremmilla fiiliksillä!

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Molemmat olivat ihmeen hyvällä tuurilla valittuja kirjoja, jotka jaksoivat pitää otteessaan ja jäivät mietityttämään maratonin jälkeenkin. Onneksi näitä maratoneja järjestetään suht usein, pääsee yrittämään uudestaan, jos joku kerta ei nappaa. Ja onhan kaksi kirjaa jo paljon! 🙂

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s