Kesäkuun tunnustukset

TÄSSÄ KUUSSA

Ylioppilasjuhlista selvittyäni asetin tavoitteekseni päästä takaisin kiinni luku- ja bloggausrytmiin. Suunnitelma osoittautui ennakoitua vaikeammaksi toteuttaa, koska sorruin Netflixin ilmaiseen kokeilukuukauteen ja upposin sen maailmaan. Pelastusrenkaaksi lainasin vinon pinon nuortenkirjasuosikkeja vain huomatakseni, että olin oppinut hengittämään veden alla, eikä minulla ollut mikään kiire pintaan (syytän uutta lempparisarjaani Reigniä, onko täällä muita sarjan faneja?). Piti siis ottaa järeämmät aseet käyttöön. Ylioppilas- ja pääsykoekevään jälkeen luulin, etten voisi vähään aikaan sietää silmissäni painavaa faktaa, mutta maailmankaikkeus osoitti selvää ironiantajua: se onki minut uppeluksista tietokirjoilla. Nyt Netflixin seurassa vietetyt tunnit päivät ovat vähentyneet ja olen pääsemässä tasapainoon. Menneen kuukauden kirjasaldo ei myöskään ole hullumpi!

Bloggaustahti oli hyvin vaatimatonta varsinkin alkukuukaudesta ja rästibloggausten jono piteni pitenemistään. Koko kesäkuun saalis on vielä tunnustamatta (6 kirjaa, hui!) mutta toukokuun rästiin jääneet rötökset on myönnetty ja onpahan kirjajuttujen jatkumoa piristänyt haaste-/palkintorypäs.

LUETUT

Hanna Kauppinen – Kirja jota kukaan ei koskaan lukenut (tunnustus)

Hanna Kauppinen oli yksi Nuori Aleksis -raadin jäsenistä ja mielenkiintoni heräsi heti, kun sain tietää hänen julkaisevan kirjan. Kirjapölyä hengittävästä ja antikvariaateissa asuvasta Milasta kertova kirja oli yhdeltä istumalta luettu aloitus kesälomalle, vaikka maaginen realisti ei ole ominta aluettani.

Anneli Kanto – Pyöveli (tunnustus)

Pyöveli on kuolemanrangaistuksen oikeutuksesta ja tuomarin vastuusta kysymyksiä herättävä rehevä ja groteski romaani.

Jenny Han – To All the Boys I’ve Loved Before (tunnustus)

Ihmissuhdedraamaa ja huvittavia tilanteita – rantalukemisaineistoa!

Bea Uusma – Naparetki. Minun rakkaustarinani (tunnustus)

Osasin puolittain varautua hienoon lukukokemukseen hyvien arvioiden pohjalta, mutta jonkun olisi pitänyt antaa myrskyvaroitus. Lumoava. Inspiroiva. Kaunis.

Yuval Noah Harari – Sapiens. Ihmisen lyhyt historia (tunnustus)

Suurista odotuksista on yleensä enemmän haittaa kuin hyötyä, mutta Harari ylitti korkealle asetetut odotukseni. Homo sapiensin koko historian läpikäynti voi kuulostaa varsin puuduttavalta ajatukselta, mutta tämä oli viihdyttävä ja sujuvaa luettavaa lähes romaanimaisella tasolla.

Päivi Alasalmi – Pajulinnun huuto (tunnustus)

Pajulinnun huuto jatkaa Joenjoen laulusta tutun saamelaistytön Soruian tarinaa. Hieno ja raaka kuvaus kristinuskon ja Kustaa Vaasan vallan juurruttamisesta saamelaisten yhteisöön.

ENSI KUUSSA

Kesäkuu oli historiallinen kuukausi, koska ensimmäistä kertaa elämässäni en keväällä koulun loputtua tiennyt, missä jatkan seuraavana syksynä. Valmistumisen jälkeistä epätietoutta ei kumminkaan kestänyt tälläkään kertaa kuin 15 päivää ennen kuin sähköpostiini kolahti viesti opiskelupaikan myöntämisestä. Helsingin yliopisto ja yleinen kirjallisuustiede kutsuvat! Nyt pitää aloittaa asunnon etsiminen (vinkkejä otetaan vastaan!) ja ottaa kaikki mahdollinen irti ajasta, jonka asun vielä kavereiden kanssa samalla paikkakunnalla.

Mitä sinun kesääsi kuuluu?

11 kommenttia artikkeliin ”Kesäkuun tunnustukset

    • Kirjavaras sanoo:

      Kiitos! Opinnot ja opiskeluelämä tulevat varmasti näkymään ainakin kuukausikatsausten sivulauseissa ja luettaviksi päätyvissä kirjoissa 🙂 Jos aihe kiinnostelee enemmän niin kirjoittelen siitä ihan oman postauksen.

      Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s