Huhtikuun tunnustukset

TÄSSÄ KUUSSA

Olen lukenut vaihtelevalla aktiivisuudella pääsykokeisiin ja vielä vaihtelevammalla tahdilla muita kirjoja, mutta blogini on herännyt uudestaan henkiin hiljaiselon jälkeen. Varsinaisten kirjavarkausten puolella olen tunnustanut pääasiassa viime kuun luettuja ja muut laittomuudet ovat kohdistuneet tageihin, tässä kuussa vuorossa olivat Harry Potter Tag, joka herätti kovan ikävän Tylypahkaan ja NY Times By the Book Tag, joka pisti pohtimaan, minkä kirjan luetuttaisin presidentillä.

Nyt voin onnellisena (ja hieman haikeanakin) todeta, että saatuani kirjallisuusdiplomini viimein askarteltua pois alta kaikki lukioon viittaavat tehtävät on nyt hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Lukioajaltani puuttuu enää loppuhuipennus, ylioppilasjuhla.

LUETUT

Astrid Lindgren – Ronja ryövärintytär (tunnustus)

Alun perin minun piti kuitata kirjallisuusdplomin lastenkirja Veljeni Leijonamielellä, mutta kirjan puutteessa turvauduin omasta hyllystä löytyvään Ronja ryövärintyttäreen, toiseen lukemattomaan Lindgrenin klassikkoon. Ronja paljastui hurmaavaan omapäiseksi päähenkilöksi, jonka seikkailuissa oli houkuttelevan mystinen ja samalla universaali pohjavire.

José Saramago – Lissabonin piirityksen kirjuri

Nobelistin romaanissa oikolukija vaihtaa Lissabonin piirityksestä kertovaan teokseen yhden kyllän paikalle ein ja kirja muotoutuu spekulaatioksi näiden kahden sanan ympärillä. Mielenkiintoisesta alkuastelmasta huolimatta päällimmäiseksi ajatukseksi jäi se, että muutama piste olisi tehnyt hyvää.

André Brink – Katson pimeään (tunnustus)

Katson pimeään oli vaikuttava kertomus Etelä-Afrikan apartheidista, kielletystä rakkaudesta ja intohimosta teatteriin.

Sofokles – Kuningas Oidipus (tunnustus)

Pääsykokeisiin lukeminen sai aikaan oudon sivuoireen: halusin lukea yhden antiikin suurista näytelmäklassikoista. Kuningas Oidipus valikoitui luettavakseni siitä yksinkertaisesta syystä, että se odotteli lukuvuoroaan kirjahyllyssäni. Vaikka tunsin näytelmän juonen, lukeminen oli omanlaisensa elämys.

ENSI KUUSSA

Minulla on edessä kahdet pääsykokeet, ja ylioppilasjuhlien valmistelu vie oman aikansa kunhan sinne asti pääsee. Lukupinossa on paljon mielenkiintoisia kirjoja, Khaled Hosseinia, historiaa ja hypetettyinä nuortenkirjasuosikkeina Marissa Meyerin Cinder ja Tahereh Mafin Shatter Me. Toivottavasti aikaa jää lukemiseen!

Löytyykö sinun toukokuun lukusuunnitelmistasi kirjaa, jonka lukemista odotat erityisen innolla?

6 kommenttia artikkeliin ”Huhtikuun tunnustukset

 1. Laura sanoo:

  Voi että, Ronja on kyllä ihana! Luin sen syksyllä töissä lapsille, se ja Veljeni Leijonamieli nousi koko porukan lemppareiksi. Ikisuosikki! Itse tein eilen hurjan onnistuneen vierailun kierrätyskeskusten kirjahyllyille, sieltä lähti mukaan useitakin kirjoja, joiden lukemista en malttaisi odottaa. Ajattelin toukokuussa ainakin lukea Elina Hirvosta ja Tove Janssonia, toivottavasti myös Markus Nummen Karkkipäivän, sitä olen jo pitkään käsiini etsinyt! 🙂 Tsemppiä pääsykokeisiin, oma hommansa niissäkin on, mutta onneksi lukion jälkeen sitä taitaakin olla ihminen aina fiksuimmillaan! ;>

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Pitää kyllä lukea nyt se Veljeni Leijonamieli pikimmiten 🙂 Lukusuunnitelmasi, varsinkin Karkkipäivä, vaikuttavat mielenkiintoisilta! Kiitos ja haha, sitä toivotaan! 😀

   Tykkää

 2. Katri sanoo:

  Tuntuu, että olen suunnitellut toukokuun luettavat ihan superinnostaviksi! Aion lukea loppuun Erika Johansenin The Queen of the Tearlingin, sen jälkeen lukea yhden Bookstagram-kaverin kanssa yhdessä Maggie Stiefvaterin The Raven Boysin, sekä Markus Zusakin The Book Thiefin ja Sarah J. Maasin A Court Of Mist And Furyn, kunhan se joskus saapuu… Voi olla, etten kaikkea ehdi lukea mutta toivon niin! Varsinkin Maasin uusin kiinnostaa todella paljon, hänestä tuli kertaheitolla uusi lempikirjailijani. Tosi nuortenkirjapainotteinen kuukausi tulossa, mutta opparipaineet on sellaiset, että kaipaan kevyempää lukemista 🙂

  Mihin haet opiskelemaan? Tsemppiä pääsykoelukemisiin ja juhlien järjestämiseen ❤

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Oijoi, minäkin olen innoissasi lukusuunnitelmistasi! Odottelen vieläkin pääseväni Maasin kimppuun ja luen tässä välissä muita nuortenkirjoja, joista olen kuullut paljon hyvää.

   Ykköstoiveena on päästä Helsinkiin opiskelemaan yleistä kirjallisuustiedettä ja pidetään peukut pystyssä, että pääsen myös sinne. Kiitos ja tsemppiä sinulle opparin kanssa ❤

   Tykkää

 3. Joanna Kadoksissa sanoo:

  Ronja on ihana ❤

  Itse odotan toukokuulta (ja kesältä) että pääsen ulos lukemaan ja nautiskelemaan Montgomeryn Annoista. Murakamin Maailmanloppu ja ihmemaakin odottaa tuossa loppuun lukemistaan, toistaiseksi ei ole vielä lähtenyt vauhtiin :/

  Tsemppiä pääsykokeisiin ja vietähän mukavat yo-juhlat! 🙂

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Toivottavasti kohdallesi osuu lämpimiä kevätpäiviä, jolloin on ihanaa lukea ulkona! Murakamia en ole itse lukenut sivuakaan, mutta tsemppiä sen loppuun saattamiseen 🙂

   Kiitos! Toivottavasti sää suosii kevään ylioppilaita 🙂

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s