NY Times By the Book Tag

Tein vastikään Harry Potter Tagin ja ajattelin pysyä tageistä erossa vähän aikaa, mutta Kirsi Cats, books & me -blogista onki BookTubesta niin kivalta vaikuttavan tagin että tässä sitä ollaan.

1. What book is on your nightstand now?

Pääsykoekirjojen lisäksi André Brinkin Katson pimeään, joka on jo loppusuoralla ja Pablo Nerudan Andien mainingit, joka puolestaan on maannut samalla paikalla useamman kuukauden, mutta jossa en tunnu pääsevän ollenkaan vauhtiin. Runot eivät ole oikein iskeneet viime aikoina.

Kirjavarkaan tunnustuksia -kirjablogi: Yann Martel - Piin elämä2. What was the last truly great book that you read?

Yann Martelin Piin elämä, jonka kanssa en aina tiennyt, pitäisikö itkeä vai nauraa ja joka viihdytti, järkytti ja hämmästytti.

3. If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know?

Haluaisin vastata tähän jotain omaperäistä, mutta sanoa totuudenmukaisesti J. K. Rowling. Haluaisin tietää kaiken – mitä tapahtui ennen Harrya, mitä tapahtui hänen jälkeensä. Miten niin hienosyiset ja moniulotteiset maailma ja tarina syntyvät.

4. What books might we be surprised to find on your shelves?

Varmaankin Shakespearen englanninkieliset näytelmät Hamlet, Macbeth sekä Romeo ja Julia, koska en lue näytelmiä oikeastaan ikinä.

5. How do you organize your personal library?

Niin, että omasta mielestäni siinä on logiikkansa, mutta kun sitä alkaa selittämään, siinä ei tunnu olevan ollenkaan järkeä 😀 Järjestelyssäni on jälkiä siitä, että yritin erotella nuortenkirjat ja aikuistenkirjat, mutta todellisuudessa osittainen värien mukaan lajittelu näytti paremmalta. Lisäksi kirjaston kirjoille on oma paikkansa ja muutamalla hyllyllä pidän ”vaihtuvia taidenäyttelyitäni”, joissa ovat tällä hetkellä edustettuina suomalaisen nykykirjallisuuden Hall of Fame ja klassikkojen kauneimmat kannet.

#minunhyllyni

Havainnollistavaa kuvamateriaalia: #minunhyllyni

6. What book have you always meant to read and haven’t gotten around to yet? Anything you feel embarrased never to have read?

Jane Austenin Neito vanhassa linnassa on vain jäänyt lukematta, vaikka rakastan Austenia muuten. Viimeisen vuoden aikana olen lukenut useamman kirjan, joiden lukemattomuutta voisi hävetä (kuten Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan), mutta ehkä eniten hävettää se, etten ole saanut luettua J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -trilogiaa.

7. Disappointing, overrated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didnt? Do you remember the last book you put down without finishing?

Rainbow Rowellin Fangirlin ympärillä kävi sellainen kuhina, että odotin siltä paljon. En nyt sano, että se on huono, mutta en saanut siitä irti ihan sitä, mitä olisin odottanut. En jätä kirjoja kesken juuri koskaan, mutta Taru sormusten herrasta -trilogian ensimmäinen osa tavallaan unohtui kesken.

8. What kinds of stories are you drawn to? Any you stay clear of?

Historia vetää minua puoleensa aika paljon, samoin on helppo valita luettavaksi kirjoja, joista on kuullut paljon hyvää etukäteen. Kauhu on aika lailla ainut kirjallisuudenlaji, jota en lue ollenkaan.

9. If you could require the president to read one book, what would it be?

Vaikea kysymys, johon haluan vastata jonkun tietokirjan fiktion sijaan, vaikka luen tietokirjallisuutta paljon vähemmän. Vuosi sitten luin historian tutkielmaa varten David Van Reybrouckin Kongon, joka laajensi perpektiiviäni Afrikan suuntaan. Kongo tai koko Afrikka näkyy mediassamme paljon vähemmän kuin moni muu asia, joten senkin puolesta valitsisin tämän.

10. What do you plan to read next?

Pääsykokeisiin lukeminen on synnyttänyt oudon sivuoireen ja mieleni tekee lukea kreikkalainen näytelmäklassikko (juuri kun pääsin sanomasta etten lue näytelmiä lähestulkoon koskaan). Sofokleen Kuningas Oidipus odottaa minua hyllyssä.

Toistan tagin mielestäni mielenkiintoisimman kysymyksen: minkä kirjan antaisit presidentille luettavaksi?

4 kommenttia artikkeliin ”NY Times By the Book Tag

 1. Katri sanoo:

  Saatan napata tämänkin tagin sulta 😉 Presidentille luettavaa… Ihan sairaan vaikea kysymys 😀 Mietin ehkä vastauksen siihen omaan tagi-postaukseeni, mutta suosittelisin presidentille Suffragette-elokuvaa, joka oli todella vaikuttava ja muistutti siitä, että nykyään itsestäänselvänä pitämämme asiat, kuten naisten äänioikeus, eivät aina ole olleet sitä. Se on myös hieno kuvaus siitä, millaista kärsimystä vaiennetut ja vähempiosaiset joutuvat kestämään.

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Nämä tagit on kyllä kivoja (ja kiireisen bloggaajan pelastus) ja niitä on näkynyt kiitettävän paljon, tästä yksilöstä kuuluu kunnia Kirsille 🙂 Tuo presidentti-kysymys oli kiehtovan vaikea ja muistutti minua ainakin siitä, että pitää hieman tsempata tietokirjapuolen kanssa. Suffragette kuulostaa todella hyvältä suositukselta, jos se ei aivan presidentille asti mene niin minulle ainakin 😀

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s