Harry Potter Tag

Löysin tämän tagin jokin aika sitten Lukijan roolissa -blogista, ja nyt on hyvä aika tehdä se, jotta saan heräteltyä blogia hiljaiselon jälkeen ja ettei tag unohdu internetin syövereihin. Riikka puolestaan on löytänyt tagin Eerika Haikosen YouTube-kanavalta, mutta alkuperäisestä keksijästä ei ole tarkkaa tietoa.

Moni lukee tänä vuonna Pottereita uudestaan Okklumeus-lukuhaasteen takia, mutta minun täytyy jättää se hamaan tulevaisuuteen, vaikka paluu Tylypahkan käytäville houkuttelisi. Nämä kysymykset toimivat kuitenkin ensiapuna koti-ikävään yhdessä parin vuoden takaiselta The Making of Harry Potter -studiokierrokselta napattujen kuvien kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikä on lempikirjasi?

Jotta osaisin vastata tähän kysymykseen totuudenmukaisesti, pitäisi lukea koko sarja uudestaan, koska yksityiskohdat, jotka tekisivät yhdestä kirjasta ehdottoman lempparin, alkavat olla unohduksissa. Puoliverinen prinssi tulee nyt ensimmäisenä mieleen, ja Salaisuuksien kammiosta tykkään, vaikka sen maailma ei ole vielä yhtä monisävyinen kuin myöhempien Pottereiden.

Mikä on lempielokuvasi?

Tiedän, että Azkabanin vanki jakaa elokuvana paljon mielipiteitä, mutta kuulun ehdottomasti tykkääjiin. Ehkei Potter-elokuvien maratoonikaan olisi pahitteeksi 😀

Entä kirja, josta pidät vähiten?

Ehkä Viisasten kivi. Vaikka kaikki on uutta ja ihmeellistä, kirjasta suuri osa menee maailmaan esittelyyn, johon muut kirjat tuovat paljon uusia ja mielenkiintoisia sävyjä ja näkökulmia, jotka puuttuvat ensimmäisestä kirjasta.

Mitkä kohdat saavat sinut itkemään kirjoissa tai elokuvissa?

Lukiessani itken todella harvoin, mutta ainakin Kuoleman varjelusten viimeiset sivut jo siitä tiedosta, että sarja on lopussa ja edessä paluu jästien maailmaan. Elokuvista mieleen tulee selkeimmin Feeniksin killan kohtaus, jossa Sirius ja Harry juttelevat Kalmanhanaukiolla huoneessa, jossa on Siriuksen sukupuu, tietämättöminä siitä, että Sirius kuolee pian. Kuolemanvarjelusten koskettavimpia kohtia ovat Kalkaroksen muistot ja se, kun elpymyskivi herättää Harryn rakkaat henkiin.

Jos voisit tavata kenet tahansa kirjojen hahmoista, kenet tapaisit?

Draco Malfoyn. Tai Hermione Grangerin. Tai molemmat.

Kuka on lempihahmosi?

Haluaisin vastata tähän jotain omaperäistä, mutta edelliset vastaukset pätevät tässäkin. Draco siksi, että pahat pojat saavat minut puolelleen kirjojen maailmassa, Hermione sen takia, että samastun häneen eniten.

Mikä sinun suojelius olisi?

Olen pienestä asti pitänyt leijonista, joten urosleijonasuojelius olisi mahtava!

Jos saisit valita, ottaisitko elpymyskiven, seljasauvan vai näkymättömyysviitan?

En haluaisi leikkiä kuoleman kanssa, eikä seljasauvan omistajan eliniänodote ollut usein kovin kummoinen, mutta näkymättömyysviitan omistaminen olisi suhteellisen harmitonta. Kyky muuttua näkymättömäksi voisi myös tulla tarpeeseen.

Mihin tupaan kuulut?

Korpinkynteen.

Jos saisit tavata kenet tahansa Harry Potter -elokuvien näyttelijöistä, kenet tapaisit?

Emma Watsonin, koska ihailen häntä suuresti. Loistavan näyttelijätyön lisäksi hän käyttää asemaansa julkkiksena naisten aseman edistämiseen, kouluttautui yliopistossa vaikkei olisi välttämättä koulutusta tarvinnut, puhuu lukemisen puolesta ja hänellä on loistava tyylitaju. Jatkanko?

Oletko pelannut Harry Potter -pelejä?

En suuremmin, mutta tietokoneella minulla taisi olla joskus Feeniksin kilta ja se tuli pelattua läpi.

Jos pelaisit huipausjoukkueessa, mitä paikkaa pelaisit?

Taitaa olla, että minun pelipaikkani löytyisi katsomon puolelta, koska korkeat paikat eivät ole ollenkaan minun juttuni.

Oletko tyytyväinen Harry Potterin loppuun?

Olen. En edes halua ajatella, millä muulla tavalla Potterit olisivat voineet loppua, jottei tarvitse murehtia J. K. Rowlingin päätöksiä. En usko, että kukaan olisi voinut lopettaa tarinaa paremmin kuin hän.

Kuinka paljon Harry Potter merkitsee sinulle?

Luin ensimmäisen Potterini muistaakseni kymmenvuotiaana, mutta suurempi rakkauteni Potteriin syntyi oikeastaan vasta yläkoulussa, joten en esimerkiksi koskaan odottanut Tylypahkan-kirjettä. Nytkään en ole lukenut kirjoja useampaan vuoteen, mutta palo taikamaailmaan on suuri. Toista samanlaista, yhtä yksityiskohtaista ja huolella rakennettua fiktiivistä maailmaa en ole kohdannut, ja sen kannalta Potter on erityinen. On myöskin ihmeellistä, kuinka elinvoimainen Potter-fanien yhteisö on, vaikka kirjojen julkaisemisesta on kulunut jo melkein kymmenen vuotta. Se ei synny tyhjästä.

Voi ei, ikäväni sen kuin kasvaa, eikä Potterien soundtrackin kuunteleminen auta yhtään. Eivätkö Potterit olisi loistavaa vastapainoa pääsykoekirjoille?

Kaikki kunnia tagin tuomisesta kirjablogien maailmaan kuuluu Riikalle, mutta olisi hauskaa käydä lukemassa ja kommentoimassa toisten vastauksia samoihin kysymyksiin, joten jos innostut tekemään tagin, linkkaile ihmeessä postauksesi kommentteihin!

4 kommenttia artikkeliin ”Harry Potter Tag

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s