Maaliskuun tunnustukset

TÄSSÄ KUUSSA

Tai oikeastaan viime kuussa ylioppilaskirjoitukset veivät niin paljon aikaa ja energiaa, että muu lukeminen jäi aika minimiin. Verrattuna siihen, miten paljon normaalisti luen kuukauden aikana tällainen lukuilon kato voisi olla huolestuttavaa, mutta kun muistaa, että sivuja on kertynyt jo reaalien puolelta reilu parituhatta, se on ihan ymmärrettävää. Alkukuussa ehdin lukea muutaman loistavan kirjan, mutta varkausten virallista tunnustamista pitää odottaa vielä hetki.

LUETUT

Yann Martel – Piin elämä (tunnustus)

Suunnitelmissa on ollut lukea tämä siitä asti, kun elokuvasovitus pyöri teattereissa, mutta näin kauan siinä kesti. Hyvää kannatti kuitenkin odottaa, sillä hurja matka pelastusvenessää bengalintiikerin kanssa jätti sanattomaksi. Huh, mikä matka.

Toni Morrison – Luoja lasta auttakoon (tunnustus)

Toinen hyvin vahva lukukokemus heti perään. En ollut ennen lukenut Morrisonia, joten en tiennyt mitä odottaa, tällaista tarinaa ainakaan.

Tommi Kinnunen – Lopotti (tunnustus)

Neljäntienristeyksen jäljiltä odotukset olivat korkealla, mutta Lopotti lunasti ne. Odotan jo toista lukukertaa, vaikka en ole Lopotin jälkeen mihinkään muuhun romaaniin kunnolla tarttunut. Kuinka kipeää voi ulkopuolisuus tehdä.

ENSI KUUSSA

Palaan vielä näihin kirjoihin, toivottavasti luen myös muita. Pääsykokeisiin lukeminen alkaa ainakin, ja siinä sivussa kirjallisuusdiplomi olisi saatettava loppuun. Toivon myös, että ehtisin aktivoitua täällä blogin puolella.

Miten sinun kevääsi on alkanut, kirjojen parissa vai ilman niitä?

7 kommenttia artikkeliin ”Maaliskuun tunnustukset

 1. sallawa sanoo:

  Minulla ei ole edes kirjoituksia ns. tekosyynä lukemattomuudelle. Mutta kauhean kiirettä on pitänyt kaiken muun kuin kirjojen kanssa, ja siksi omakin blogini on ollut aivan hiljainen. Toivottavasti pian olisi taas aikaa paneutua kirjoihin ja kirjoittamiseen. Neljäntienristeys ei ollut varsinaisesti omia suosikkejani, joskin ihan kelpo romaani toki. Lopotin luen varmasti joskus, mutta en ole sitä mitenkään kirjastosta varaillut. Piin elämä oli jo joskus lainassakin, mutta jäi lukematta. Ilmeisesti siihen kuitenkin kannattaisi tarttua? Tsemppiä pääsykokeisiin ja mukavaa kevättä sinulle!

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Älä muuta sano! Ja koska pääsykokeet ovat vielä edessäpäin, tuntuu uuvuttavalta ajatella, että opiskelu-urakka on vasta puolessa välissä. Mutta kyllä siitäkin selvitään 🙂

   Tykkää

 2. Katri sanoo:

  Tsemppiä pääsykokeisiin lukemiseen! Mulla on ollut vähän vaihteleva kevät, helmikuussa luin yhden kirjan ja maaliskuussa viisi. Piin elämä on ihana, luin sen joskus 2012 tai 2013 ja haluaisin kyllä lukea uudelleen! Odotan mielenkiinnolla, mitä siitä ajattelit 🙂

  Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s