TÄSSÄ KUUSSA
Blogin ulkopuolella tekstitaito ja kuuntelut veivät suuren osan huomiostani. Miten 45 minuutin kuuntelu voi viedä voimat niin totaalisesti? Ennen varsinaisen lukuloman alkamista juhlistin muiden abien kanssa lukion loppumista penkkareilla, jotka olivat ikimuistoinen tapahtuma. Nyt olenkin jonkinlaisessa välitilassa, en enää kunnolla lukiossa, mutten kuitenkaan kokonaan irti siitä.
Helmikuu oli loistava lukukuukausi. Jos tammikuussa tuskailin lähes koko ajan kirjan jäljessä, helmikuussa olin melkein koko ajan kirjan edellä. Aikataulutusta suurempi tekijä kuitenkin on se, että kohdalle sattui yllättävän tasokas valikoima kirjoja, kolme neljän tähden kirjaa perätysten ja siihen päälle vielä yksi viiden tähden valioyksilö. Tästä on hyvä jatkaa maaliskuuhun!
LUETUT
Ryan Graudin – The Walled City (tunnustus)
Aloitin Kurjen siivellä -haasteen romaanilla, josta olen kuullut paljon hyvää. En tiedä, kuinka aasialaiseksi kirjaa voi loppujen lopuksi kuvailla, mutta se sijoittuu Kiinan alamaailmaan. Esikuvana kirjan miljöölle on toiminut synkänkiehtova Kowloonin kaupunki, jonka talot rakennettiin niin korkeiksi ja tiuhaan, ettei auringonvalo yltänyt katutasolle.
Marja Björk – Poika (tunnustus)
Nopealukuinen ja kovasti nuortenkirjamainen kurkistus transsukupuolisen maailmaan oli kasvukipuinen ja realistinen lukukokemus. Sen myötä myös elokuvateattereissa pyörivä Tanskalainen tyttö kiinnostaa kovasti.
Päivi Alasalmi – Joenjoen laulu (tunnustus)
Toisen lukuhaasteen, alkuperäiskansojen elämää kartoittavan Kansojen juurilla -haasteen avaus oli oikein osuva. 1500- ja 1800-luvuille sekä nykyaikaan sijoittuvat kertojat avaavat saamelaisten historiaa kiinnostavista näkökulmista. Soruian tarinaa seuraava Pajulinnun huuto on ehdottomasti lukulistalla tämän lukemisen jälkeen.
Zoe Sugg – Girl Online (tunnustus)
Muun muassa kaverisuhteista, New Yorkin maagisuudesta, itsetunto-ongelmista ja internetin mahdollisuuksista sekä nurjista puolista kertova nuortenkirja sai pohtimaan haamukirjailijuutta ja kustannusalaa ylipäätään.
Ray Bradbury – Fahrenheit 451 (tunnustus)
Kuukauden mieleenpainuvin lukukokemus. Klassikko tuntuu ajankohtaisemmalta kuin koskaan. Bloggausta on luvassa pikapuoliin!
Janice Y. K. Lee – Pianotunnit (tunnustus)
Takakansitekstissään mielenkiintoiselta kuulostanut romaani jätti kylmäksi. Toisen maailmansodan aikainen Hongkong lupasi rakkautta, sotaa ja petosta, muttei valloittanut. Lisää mietteitä tästäkin on luvassa myöhemmin.
ENSI KUUSSA
Yo-kirjoitukset alkavat toden teolla. Jos en ennätä lukemaan, muutama rästibloggaus on ainakin varalla. Suunnitelmissani olisi saada loput kirjallisuusdiplomikirjat luettua, mikä lupailee Aleksis Kiveä, Astrid Lindgreniä ja Yann Martelia mutta katsotaan kuinka käy.
Mitä sinä luit helmikuussa? Luitko jotain suosittelemisen arvoista?
Voi tuota luettujen kirjojen listaa! ^^ Minulla on lievästi sanottuna matkaa siihen 😀
TykkääTykkää
Olin itsekin aika yllättynyt siitä 😀 Toivottavasti sinäkin pääset reilusti lukemiseen makuun, on se vaan niin ihanaa!
TykkääTykkää
Hei tsemppii tosi paljon kirjotuksiin! 🙂 Muistan enkun kuuntelu vei kaikki voimat, koska kaveri puhui intialaisella aksentilla ja kaikki huomio tuntui menevän siihen aksenttiin eikä siihen mitä hän kertoi.
Hmm luin Korhosen Finnish Nightmares sarjakuvan 😀 tosi kevyttä ja hauskaa lukemista, ehdottomasti suosittelen!
TykkääTykkää
Kiitos, sitä tarvitaan! 🙂 Korhosen sarjakuva kiinnostaa kovasti, niihin on ollut hauska törmätä täällä netissä 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö