Tammikuun tunnustukset

TÄSSÄ KUUSSA

Vuosi on lähtenyt käyntiin varsin kiireisissä tunnelmissa, tammikuu oli nimittäin viimeinen varsinainen lukiokuukauteni ja täyttyi tehokkaasti erilaisista palautuspäivistä ja ylioppilaskirjoituksiin lukemisen aloittamisesta. Hutiloin koulutöissä viime kuukauden aikana varmaan enemmän kuin koko lukiohistoriani aikana yhteensä, mutta siltikään lukemiselle ei tuntunut jäävän aikaa. Goodreads ystävällisesti muistutteli, että olen 1 book behind schedule ja pisti kiristämään vauhtia. Nautittavammaksi se ei lukemista tehnyt, vaikka määrällisesti suoriuduin hyvin.

Kuukauden aikana luin loppuun kolme kirjaa ja kolme ensimmäisestä sivusta viimeiseen asti. Tammikuu oli hyvin klassikkopainotteinen kuukausi, mikä ei ollut ollenkaan hullumpi tapa aloittaa vuosi. Luin (jälleen) suurimmaksi osaksi suomalaista kirjallisuutta, mikä klassikkojen tapaan selittyy osittain myös sillä, että olen yrittänyt saada kirjallisuusdiplomiani suoritettua ja juuri suomalaisen kirjallisuuden merkkiteokset puuttuvat. Neljä luetuista olen ehtinyt myös tunnustaa bloggauksen muodossa.

Ihan mukava lukukuukausi siis, vaikka aika on ollut kortilla!

LUETUT

Väinö Linna – Tuntematon sotilas (tunnustus)
Aloitin tämän viime vuoden puolella ja siitä tuli sopivasti vuoden 2016 ensimmäinen luettu. Aserasvalta ja ruudilta tuoksuva klassikko on maineensa veroinen suurromaani, jonka lukeminen ei jää yhteen kertaan.

Dante Alighieri – Jumalainen näytelmä
Osa Kiirastulta ja Paratiisi kokonaan jäivät tämän vuoden puolelle massiivisesta uudelleenlukuprojektistani. Ihan huvilukemista keskiaikainen eeppinen runoelma ei ole ollut vaan kirjoitan siitä esseetä koulua varten. Nyt on muistiinpanot valmiina, enää se essee uupuu 😀 En suunnitellut bloggaavani tästä, mutta mikäli Helvetin piirit kiehtovat, hihkaise niin raapustan Dantesta myös tänne.

William Golding – Kärpästen herra (tunnustus)
Kärpästen herralla avasin englanniksi luettujen kirjojen osuuden tältä vuodelta. Jotain ruotsiksi ja saksaksikin olisi suunnitelmissa, mutta englanti on vieraista kielistä sujuvin. Kärpästen herra oli ahdistava lukukokemus, joka jäi vainoamaan mutta jota en olisi jättänyt lukematta. Milloinkohan viimeeksi olen kirjoittanut ylös yhtä monta sitaattia? Vaikuttava tarina.

Laura Lindstedt – Oneiron
Minulla ja Oneironilla oli mutkikas ja pitkä taival, mistä lisää loppuviikosta. Oneiron on vaikea arvostella ja vaikea sanallistaa, mutta en jätä sitä bloggaamatta.

Ulla-Lena Lundberg – Jää (tunnustus)
Jää oli luettavaa pakkaspäiville, hävyttömän pitkään kirjastosta lainassa ollut teos, joka jätti hieman kylmäksi. Löysin siitä paljon yhtymäkohtia Myrskyluoto-sarjaan, josta pidin todella paljon, eikä vertailu ehkä tehnyt Lundbergille oikeutta.

Ilmari Kianto – Punainen viiva (tunnustus)
Vertailusta puheen ollen Punainen viiva ei suurena suomalaisen klassikkona puolestaan voinut säästyä rinnastamisesta Tuntemattomaan sotilaaseen. Keskenään ne ovat hyvin erilaisia ja kertovat eri aiheista aidosti ja intohimolla, mutta Tuntematon jätti syvemmän jäljen.

ENSI KUUSSA

… luen ainakin paljon. Se, mitä luen, onkin sitten eri asia. Sain juuri tehtyä itselleni lukusuunnitelman kirjoituksia varten ja hieman hirvittää se, ehdinkö tai jaksanko enää koululukemisten jälkeen lukea muuta. Vapaa-ajan lukemisesta on kuitenkin ihan turha ottaa paineita, joten mennään sen mukaan, miltä tuntuu. Kiinnostavia kirjoja löytyy ainakin hyllyn täydeltä!

Mitä sinä luit tammikuun pakkasilla (tai loskakeleillä)? Vai keskitytkö jo helmikuun lukusuunnitelmiin?

6 kommenttia artikkeliin ”Tammikuun tunnustukset

 1. Milja sanoo:

  Hei! Löysin sattumalta sun blogin ja ihastuin (: Ensinnäkin hurjan ihana nimi, Kirjavaras on ehdottomasti yksi lempikirjoistani. Mielettömän hauska idea myös tuo kirjakätkö sekä näppärä kirjakategoriointi 😀 Kirjoitustyylisi on varsin hurmaava, kotoisa suorastaan, ja blogisi ulkoasukin miellyttää silmää, sillä se on kauniin yksinkertainen ja huoliteltu! Jään ehdottomasti suurella mielenkiinnolla seurailemaan (:

  P.S. Olin itsekin Nuori Aleksis-lukijaraadissa, tosin toissakesänä, enkä valitettavasti päässyt loppuraatiin sillä ehdin lukea vain 50 kirjaa ylioppilaskirjoituksiin lukemisen ohella. Oli kuitenkin ihan kiinnostava kokemus koska en luultavasti muuten olisi kotimaiseen kirjallisuuteen niin innolla tarttunut. Ja hauska löytää muita nuoria jotka ovat raatiin osallistuneet!

  P.P.S. Niin ja jos kiinnostaa niin käy joskus vilkaisemassa blogiani, sillä kirjoitan sinne kaiken muun ohella myös muun muassa lukemistani teoksista sekä rakkaimmista kirjoistani (:

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Moi Milja! Mukavaa, että eksyit tänne! Voi kiitos, ihanaa kuulla kehuja. Ne inspiroivat suunnattomasti 🙂

   50 kirjaa on kyllä kova lukema kaunokirjallisuutta kirjoituksiin lukemisen ohella, sillä olisi hyvin voinut ansaita paikan loppuraadissa, mutta toissa vuonna on ilmeisesti ollut kova taso. Kotimaisen lukeminen on ainakin minulla jäänyt aika pahasti päälle, vaikka en ennen raatia paljoa suomalaista lukenut. Ja kyllä, muiden raatilaisten (ja ylipäätään lukevien nuorten) löytäminen oli ja on projektin parhaita puolia.

   Käyn ehdottomasti katsomassa blogiasi – tapaamisiin! 🙂

   Tykkää

 2. Hande sanoo:

  Olet kyllä onnistunut hyvin lukemaan kirjoja opiskelusta huolimatta – itse en pystynyt lukemaan mitään ylioppilaskirjoitusten ulkopuolista kirjallisuutta kun jäin lukulomalle vuosia sitten. 🙂
  Ajattelin lukea Jumalaisen näytelmän tänä vuonna Läpi historian-lukuhaastetta varten – olisi mukavaa kuulla, mitä mieltä siitä olit! 🙂

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Pidetään peukut pystyssä, ettei lukuloma vie kaikkia lukuhaluja, vähän se kyllä mietityttää…

   Tsemppiä Jumalaisen näytelmän lukemiseen! Helpointa luettavaa se ei ole, mutta voipahan sen jälkeen ainakin sanoa, että on Dantet luettu 🙂 Totta kai kirjoitan siitä, kun kiinnostusta löytyy!

   Tykkää

 3. Anastasia sanoo:

  Syksyllä oli jotenkin stressaavaa kun Goodreads koko ajan hyppi silmille : 15 books behind schedule … mutta kyllä se sitten lopetti : D

  Tammikuun ehkä parhaimpia kirjoja ovat itselläni olleet fiktion puolelta Maherefin Shatter Me ja Lowryn The Giver, sarjakuvien puolelta Walking Dead oli aika kova : D
  tietokirjoista:
  Matt Haigin Reasons to Stay Alive
  Savianon Zero Zero Zero – raportti kokaiinikaupasta (suosittelen!! jos pää kestää)
  Websterin spy with 29 names

  Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s