Viiden kirjan haaste

Sain Sheferijm-blogin Ainolta Viiden kirjan haasteen – kiitos! Mainituksi tulee tosin useampi kirja, mutta minkäs teet, kun maailmassa on niin paljon luettavaa ja jonkin verran myös luettua.

1. Kirja, jota luen parhaillaan

Vuoteni on alkanut todella klassikkopainotteisesti ja kesken on tällä hetkellä Ilmari Kiannon Punainen viiva. Muuten en olisi välttämättä kirjaan tarttunut, mutta se kuuluu lukion kirjallisuusdiplomissani suoritettaviin kirjoihin.

2. Kirja, josta pidin lapsena

Varsinaisista lastenkirjoista on pakko mainita Norbert Landan Missä olet, joulupukki? Saatoimme siskoni kanssa pyytää sitä unisaduksi kahdestikin samana iltana. Vähän vanhempana luin paljon Neiti Etsiviä ja eräs aivan ihana sarja oli Jean Estorilin Anne-sarja.

3. Kirja, joka jäi kesken

En jätä kirjoja kesken juuri koskaan. Sen takia hävettää myöntää, että Taru sormusten herrasta junnaa samalla sivulla kuin mihin se muutama kesä sitten jäi. Toivottavasti se ei ole kesken lopullisesti vaan vain väliaikaisesti.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Näitä voisi listata vaikka kuinka monta, mutta juuri tällä hetkellä ensimmäisenä mieleen tulee Terhi Rannelan Taivaan tuuliin. Se on pysäyttävä kertomus manipuloinnin voimasta ja Aurasta, joka ottaa henkiseksi äidikseen terroristi Ulrike Meinhofin. Jos et ole lukenut, suosittelen!

5. Kirja, johon palaan uudelleen

Frances Hodgson Burnettin Pikku prinsessa olisi ilmiselvä vastaus, mutta tuoreempana lukukokemuksena palaan Pajtim Statovcin Kissani Jugoslaviaan. Luin sen kahdesti viime vuonna ja tulen lukemaan varmasti ainakin kahdesti tänä vuonna 😀 Jokin siinä vetää minua ja ajatuksiani jatkuvasti puoleensa.

Jaan viiden kirjan haasteen eteenpäin seuraaville blogeille:

Aarrekirjasto

Sivu sivulta -kirjablogi

bookishteaparty

Tyttö ja liian suuri kasa kirjoja

Kirjaneidon tornihuone

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Viiden kirjan haaste

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s