Seitsemän kuolemansyntiä

Alun perin Youtubesta löydetty Seitsemän kuolemansyntiä Book Tag on pyörinyt tiiviisti kirjabloggareiden maailmassa tänään, kiitos tagiin ensimmäiseksi tarttuneelle Tyttö ja liian suuri kasa kirjoja -blogille. Varkaalta löytyy luonnollisesti synti jos toinenkin, joten pakkohan haasteeseen on tarttua.

1. Ahneus

Mikä on kallein kirjasi? Entä edullisin kirjasi?

Jos katsotaan kirjasarjaa kokonaisuutena, Pottereihin on mennyt eniten rahaa, mutta ovat ne sen arvoisia. Yksittäisiä hintoja on vaikeampi muistella, harvoin tulee ylipäätään ostettua kirjoja, saati normaalihintaisina. British Museumista tarttui mukaan The Complete Novels of Jane Austen, ehkä se on kokoelmana ollut arvokkain ostokseni, vaikka kirjojen hintataso Briteissä on muistaakseni matalampi. Edullisin on eurolla tai parilla poistomyynnistä mukaan tarttunut C. J. Gardbergin Turun linnan kolme Katariinaa.

2. Viha

Kirjailija, johon sinulla on viha-rakkaussuhde?

Kukaan kirjailija ei ole vielä herättänyt näin vahvaa reaktiota. Harvoin vihaan ja rakastan yhtä kirjaakaan samaan aikaan, yleensä suhtautumiseni on joko-tai. Henkilöistä saattaisi tällaisia yksilöitä löytyäkin.

3. Ylensyönti

Minkä kirjan olet ahminut yhä uudelleen?

Tähän on yksi ainoa oikea vastaus ja se on Frances Hodgson Burnettin Pikku prinsessa. Minulla on tapana lukea hyviä kirjoja useampaan kertaan, mutta mikään toinen kirja ei pääse lähellekään tätä. Pikku prinsessa on lapsuuteni tärkein kirja, joka on aina yhtä ihana ja kiehtova jokaisella lukukerralla, joita vuodessa kertyy vähintään yksi.

4. Laiskuus

Minkä kirjan lukemista olet siirtänyt laiskuuden vuoksi?

Vähän nolottaa myöntää, että Taru sormusten herrasta -trilogia jäi auttamattomasti kesken muutama kesä sitten. Minun on pitänyt palata siihen, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Pitänee korjata tämä aukko sivistyksessäni.

5. Ylpeys

Mistä kirjasta puhut eniten, jotta vaikuttaisit fiksummalta?

Tätä pitäisi varmaan kysyä kavereiltani, mutta en mielestäni hirveästi päde lukemisillani. Ehkä Danten Jumalaisella näytelmällä olisi pätemisarvoa, mutta sen siteeraaminen antaisi pikemmin nörtin kuin fiksun vaikutelman 😀 Yleisesti mainitsen lukeneeni kirjan, jos siitä puhutaan kaveripiirissä, mutta mitään tiettyä romaania en nosta esiin jatkuvasti.

6. Himo

Mitä piirrettä pidät kirjan hahmossa viehättävimpänä?

Pakko myöntää, että klassiset pahat pojat viehättävät. Vähän särmää, reilusti asennetta, hippunen ylimielisyyttä ja lupaus vaarasta, niillä pääsee aika pitkälle. Yhtenä ruumiillistumana fiktiivisistä sulhaskandidaateistani mainittakoon Rhett ”With enough courage you can do without a reputation” Butler Margaret Mitchellin romaanista Tuulen viemää.

7. Kateus

Minkä kirjan haluaisit saada lahjaksi kaikkein eniten?

Kuinka pitkän listan saan laatia? Laila Hirvisaaren Sonja-sarjan kolmannelle osalle Myrskypilvet on paikka varattuna kirjahyllystä muttei budjetista. Eeva-Kaarina Arosen Edda teki niin ison vaikutuksen, että haluaisin omistaa sen.

2 kommenttia artikkeliin ”Seitsemän kuolemansyntiä

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s